logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 - problem z kablem DKU-2 i sterownikami na Windows XP

Lineusz 15 Lut 2006 20:49 1053 8
REKLAMA
  • #1 2307199
    Lineusz
    Poziom 13  
    Witam kupiłem kabel do noki (3100 ktura posiadam). Jest na nim napisane ze jest kontabilny z dku-2 niestety system windows (xp) muwi że użadzenie posiada awarie lub nima strerowników.Niewiem co mam zrobić a szkoda 15zł.Instalowałem tez strerowniki ze strony noki ale tez niedziała.Prosze o jakieś wskazówki co żle robie albo o czym zapomniałem.czekam

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2309808
    Lineusz
    Poziom 13  
    Niestety nie wykrywaja mojego telefonu!! pewnie strerowniki niedziałaja
  • REKLAMA
  • #4 2309972
    kszysek
    Poziom 18  
    wiesz tego to sie wiem to 3100 smiga na kablu dku-5 a nie na tym ktory masz dku-2. Moze tutaj tkwi problem. A swoją drogą zrob tak wywal wszystko co zainstalowales z tej ze sterowników, zainataluj natomiast nokia PC siute automatycznie zainstaluja ci sie stery do dku-2 i dku-5, u mnie to rozwiazanie dziala idelanie.
  • REKLAMA
  • #5 2311369
    mafii
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    To jest wina sterowników na 100%
  • #6 2312241
    Lineusz
    Poziom 13  
    juz tak robiłem że usuwałem wszystkie stery i instalowałem nokia pc siute.I jak nastawiałem naki pc suite aby łaczył sie z telefonem to mozna było czekac wieki i nic sie niedziało.
  • #7 2441450
    Kacpero11
    Poziom 11  
    Witam !!!!

Proszę sobie ściągnąć program Oxygen Phone Manager II for Nokia phones to będzie działać !!!!

Pozdrawiam !!!! :D
  • #8 2441678
    djn
    Poziom 25  
    Ocena: 13
    Kacpero11 napisał:
    Witam !!!!

Proszę sobie ściągnąć program Oxygen Phone Manager II for Nokia phones to będzie działać !!!!

jesli to DKU-2 to nie bedzie dzialac, ten telefon potrzebuje kabla DKU-5 i ktos juz to wyzej napisal! Ludzie czytajcie ze zrozumieniem...
    Podlacz sobie 6230 to ci zadziala bo ten kabel obsluguje miedzy innymi ten telefon, a napewno nie obsluzy 3100...
  • #9 2447654
    guunter
    Poziom 11  
    były załaczone sterowniki do kabla???
    kabel dku-2 nie chce czesto działać pod ohygena spróbuj najnowszą wersje mobile MB.
    jaki masz windows xp??
    i jaki komunikat wyświetla komputer po podłączeniu kabla napisz te informacje pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy podłączenia telefonu Nokia 3100 do komputera z systemem Windows XP za pomocą kabla DKU-2, który nie jest prawidłowo rozpoznawany przez system, wyświetlając komunikat o awarii urządzenia lub braku sterowników. Próby instalacji sterowników ze strony Nokii oraz użycie programu Nokia PC Suite nie przyniosły efektu, a telefon nie jest wykrywany. Wskazano, że Nokia 3100 wymaga kabla DKU-5, a nie DKU-2, co jest główną przyczyną problemu. Zalecane jest usunięcie wszystkich dotychczasowych sterowników i instalacja Nokia PC Suite, który automatycznie instaluje sterowniki do kabli DKU-2 i DKU-5, jednak w przypadku użycia niewłaściwego kabla (DKU-2) problem pozostaje. Alternatywnie sugerowano użycie oprogramowania Oxygen Phone Manager II lub MobTime Cell Phone Manager, choć ich skuteczność zależy od prawidłowego kabla. Podsumowując, kluczowym rozwiązaniem jest użycie kabla DKU-5 kompatybilnego z modelem Nokia 3100 oraz odpowiednich sterowników instalowanych przez Nokia PC Suite.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA