logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integra i Abax2, jak zablokować i odblokować wejście 24h jednym przyciskiem pilota APT-200?

michalmiko 02 Lip 2023 21:22 654 3
  • #1 20639539
    michalmiko
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Cześć!
    Kombinuję, ale coś mi nie gra. Wejście 24h włamaniowe (ma czuwać cały czas, zawieszam tylko w razie potrzeby), dodane wirtualne wejście blokujące (typ 64 blokująca gr1), w zakładce blokady -zaznaczone zał/wył. blokowanie i wybrane fizyczne wejście. Finalnie blokada działa tylko 2-3 sekundy, po czym się wyłącza i czuwanie jest nadal. W szczegółach, czas blokady ustawiony na 0 sek., więc powinna być blokowana do wyłączenia.
    Druga sprawa, ustawienie wirtualnego wyjścia do kontrolki pilota. O ile typ 18 wskaźnik blokowań i ustawienie wyzwalania wg. wyjścia jest ok, to jaki typ wyjścia powinien być aby pokazywać odblokowane wejście? Czy to powinien być typ 17 wskaźnik gotowy, albo wskaźnik blokowań z odwróconą polaryzacją? Nie mogę tu nic logicznego dopasować :)
  • Pomocny post
    #2 20639599
    kood
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 443
    michalmiko napisał:
    w zakładce blokady -zaznaczone zał/wył. blokowanie i wybrane fizyczne wejście. Finalnie blokada działa tylko 2-3 sekundy, po czym się wyłącza i czuwanie jest nadal. W szczegółach, czas blokady ustawiony na 0 sek., więc powinna być blokowana do wyłączenia.

Przy zaznaczonej opcji zalacz/wylacz blokowanie jest blokowana na taki czas jaki trwa naruszenie wejścia.

Zamiast kombinować z tym blokowaniem przenieś to wejscie do osobnej strefy którą będziesz uzbrajał pilotem, a stan strefy wyświetl sobie na diodach pilota.
  • #3 20639706
    michalmiko
    Poziom 17  
    Ocena: 18

kood napisał:

Przy zaznaczonej opcji załącz/wyłącz blokowanie jest blokowana na taki czas, jaki trwa naruszenie wejścia.

Zamiast kombinować z tym blokowaniem, przenieś to wejście do osobnej strefy, którą będziesz uzbrajał pilotem, a stan strefy wyświetl sobie na diodach pilota.

Ok, mniejsza z tym odnośnie blokowania czujki, programuję nową strefę (na module ACX-220). Na razie czekam na kilka podzespołów, więc robię to tylko w Dloadx, więc nie wiem, czy mam jak sprawdzić poprawność działania (za kilka dni przerzucę do systemu).
    1. Zrobiłem dwa wirtualne wejścia z typem reakcji 80 i 81 (włączanie czuwania i wyłączanie czuwania w strefie), typ NO, należące do strefy 4 (tą strefą ma sterować pilot APT-200).
    2. Jaki typ wirtualnego wyjścia ustawić dla włączenia czuwania, a jaki dla wyłączenia, żeby uruchomić kontrolkę LED w pilocie? Czy jest w ogóle opcja potwierdzenia wyłączenia czuwania? Z tego, co widzę, jest tylko 21 - wskaźnik czuwania, albo 23 - potwierdzenie zał./wył., ewentualnie co innego tu będzie odpowiednie, bo z tego, co czytam w instrukcji, to raczej tylko to?
  • #4 20639777
    kood
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 443
    Np wyjście roleta w górę zrobi się aktywne przy rozbrojeniu na ustalony czas a roleta w dół przy uzbrojeniu.
REKLAMA