logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zmiana koła dwumasowego na jednomasowe w Chevrolet Cruze 2.0D 2012r.- jak to zrobić prawidłowo?

Jakbos1234 03 Lip 2023 00:53 441 7
REKLAMA
  • #1 20639719
    Jakbos1234
    Poziom 3  
    Ocena: 6
    Witam, przymierzam się do zmiany koła dwumasowego na jednomasowe, auto to Chevrolet Cruze 2.0D 2012r.
    Co będzie mi potrzebne do tego zabiegu żeby to dobrze poskręcać?
  • REKLAMA
  • #2 20639775
    689134
    Poziom 5  
    Ocena: 5
    Oj oj dwumas to dość skomplikowane. Lepiej samemu nie ingerować bo na robisz więcej problemów. Lepiej zapłacić i mieć spokój i gwarancję na części i robociznę
  • REKLAMA
  • #3 20639783
    Jakbos1234
    Poziom 3  
    Muszę tak zrobić potrzebuje pomocy z zakupem śrub. Czy zestaw sprzęgłowy będzie inny ?
  • REKLAMA
  • #4 20639841
    ociz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3468
    Śruby do koła zamachowego będą w komplecie.
    Nie rozumiem tej pseudo oszczędności, komplet z dwumasą kosztuje niewiele więcej niż z jednolitym. Za to jak jak sprzęgło zostanie normalnie zużyte to potem do wymiany znów cały komplet, bo tarcza i docisk osobno nie są dostępne. Dodatkowo jak ktoś jeździ jak p..a i szybko niszczy dwumasę to bez niej zniszczy skrzynię biegów.
  • REKLAMA
  • #5 20639908
    Jakbos1234
    Poziom 3  
    Wiem że to jest złe podejście , lecz jestem tylko wykonawcą a klient ma taki pomysł żeby to wymienić dlatego chcę się więcej dowidzieć .
    Czy jeżeli kupi jednomas używany . Dostanę do tego zestaw sprzęgłowy np w sklepie który będzie pasował
  • Pomocny post
    #6 20639935
    ociz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3468
    No właśnie nie dostaniesz, tylko nowy komplet. Chyba że w ostatnim czasie coś się zmieniło.
  • #7 20640978
    Jakbos1234
    Poziom 3  
    Panowie dziękuję za pomoc udało sie przemowić klientowi argumentami że to jest idiotyczny pomysł 💡 ale chciałbym poruszyć kwestie demontażu skrzyni nie wiem czy musze demontować przedni wózek (Sanki) jeżeli tak to lepiej odpinać maglowinice irazem z sankami w dół czy lepiej żeby została na aucie
  • #8 20706226
    Jakbos1234
    Poziom 3  
    temat uważam za zakończony części zostały zregerowane i złozony zestaw sprzegłowy

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat wymiany koła dwumasowego na jednomasowe w Chevrolet Cruze 2.0D z 2012 roku. Użytkownik poszukiwał informacji na temat niezbędnych komponentów do przeprowadzenia tej operacji. Otrzymał różne opinie, w tym ostrzeżenia przed samodzielnym wykonaniem tej zmiany, ze względu na potencjalne problemy. Podkreślono, że śruby do koła zamachowego są zazwyczaj w komplecie, a zestaw sprzęgłowy dla jednomasowego koła może być trudny do zdobycia. Użytkownik ostatecznie przekonał klienta do pozostania przy oryginalnym rozwiązaniu, a temat zakończono informacją o zregenerowanych częściach i złożonym zestawie sprzęgłowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA