logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rozdzielenie internetu za pomocą 2 kart sieciowych

arekqq 25 Lis 2005 09:54 2072 5
REKLAMA
  • #1 2024332
    arekqq
    Poziom 11  
    Witam!
    Mam internet z kablówki i chciałem podłączyć drugi koputer i podłączyć do niego internet, za pomocą drugiej karty sieciowej tworząc nową odrembną sieć. Potem chciałem zmostkować 2 karty sieciowe w głównym komputerze, ale to nie bardzo chce działać. Obydwa komputery chodzą na Win XP.
    Wszyscy piszą o wykorzystaniu routera sprzętowego, a czy nie można to zrobić jakoś moim sposobem?

Pozdrawiam
    Arek
  • REKLAMA
  • #2 2024418
    henx
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    zastosuj switch i ze switcha podaj na karty sieciowe w komputerach
  • REKLAMA
  • #3 2024446
    HenryK3
    Poziom 29  
    Ocena: 192
    arekqq napisał:
    chciałem zmostkować 2 karty sieciowe w głównym komputerze, ale to nie bardzo chce działać. Obydwa komputery chodzą na Win XP.

Udostępnianie połączenia w WinXP, do połączenia komputerów skrętka skrosowana
    http://www.republika.pl/sieciptd/kabelek.htm
  • REKLAMA
  • #4 2024447
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    To forum nie tylko sluzy do zadawania pytan ale takze do odszukiwania juz podanych rozwiazan, a a twoje temat akurat tu jest najwiecej.
    Zaden switch, wlacz udostepnianie polaczenia w systemie, albo zainstaluj winroute. Twoje nastepne pytania jakie sie pewnie pojawia maja na tym forum setki odpowiedzi :)
  • REKLAMA
  • #5 2024456
    arekqq
    Poziom 11  
    Tak nie da rady, bo umowe mam z nimi podpisaną na podłączenie 1 komputera, a tak to by niw widzieli jednego kompa, tylko 2 z jedngo łącza.
    Wiem, ze można to zrobić beproblemu na Linuxie, ale na Windowsie nie bardzo wiem jak:(.
  • #6 2038069
    henx
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    Cytat:
    Zaden switch, wlacz udostepnianie polaczenia w systemie, albo zainstaluj winroute.
    przy wykorzystaniu switcha można niezależnie używać łącza a za pomocą programu to chyba oba muszą być włączone ?[/quote]
REKLAMA