Kupiłem używany amplituner stereo Yamaha R-S300, jest to mój pierwszy wzmacniacz tej marki i gra na normalnym poziomie, do codziennego słuchania dopiero po regulacji głośności do około -30 db, regulacja głośności zaczyna się od -90 db, słychać coś ale bardzo cicho od -70 db, głośność maksymalna to +16 db.
Moim zdaniem to od początkowego kręcenia potencjometrem powinno już być coś słychać.
Sprawdzałem wyjścia A i B i ustawione są przełącznikiem na 8 ohm.
Kolumny to STX F-110 v2 o mocy 70W, amplituner ma moc 50W przy 8 ohmach.
Sprawdzałem też inne kolumny i jest tak samo, nie wiem może Yamaha tak po prostu ma?
Robiłem tez reset do ustawień fabrycznych.
Czytałem instrukcję obsługi po angielsku, ale nie znalazłem dodatkowych ustawień, czekam jeszcze na pilota, bo na panelu nie ma przycisku OPTION, a coś tam piszą na ten temat w instrukcji obsługi na stronie 30, instrukcja do pobrania niżej.
Moim zdaniem to od początkowego kręcenia potencjometrem powinno już być coś słychać.
Sprawdzałem wyjścia A i B i ustawione są przełącznikiem na 8 ohm.
Kolumny to STX F-110 v2 o mocy 70W, amplituner ma moc 50W przy 8 ohmach.
Sprawdzałem też inne kolumny i jest tak samo, nie wiem może Yamaha tak po prostu ma?
Robiłem tez reset do ustawień fabrycznych.
Czytałem instrukcję obsługi po angielsku, ale nie znalazłem dodatkowych ustawień, czekam jeszcze na pilota, bo na panelu nie ma przycisku OPTION, a coś tam piszą na ten temat w instrukcji obsługi na stronie 30, instrukcja do pobrania niżej.