logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor 65 do salonu, 3-4k zł, LG/Samsung/Sony, do oglądania filmów i gier na konsoli

kwaku476 15 Lip 2023 01:59 522 5
REKLAMA
  • #1 20654810
    kwaku476
    Poziom 4  
    Poszukuję telewizora do salonu.

1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? Ok. 3,5 m.
    2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? Głównie na wprost, ewentualnie pod niewielkim kątem.
    3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? Kilkuletni Samsung 42", ale nowy będzie w innym mieszkaniu.
    4. Jaką markę preferujesz? LG, Samsung, Sony.
    5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 65".
    6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? Światłowód (telewizja internetowa), soundbar, w przyszłości może PS/XBOX.
    7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy, bajki, wydarzenia sportowe (głównie lekkoatletyka, czasem piłka nożna/siatkówka).
    8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? W przyszłości konsola.
    9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? Tak.
    10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? O różnych porach, za dnia głównie bajki, sport, filmy wieczorami.
    11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? Planowałem 3-4 tysiące złotych, ale jeśli dużo zyskam na jakości, mogę zwiększyć budżet do 5000.

Najbardziej skłaniałbym się ku marce LG, czytałem, że ma bardzo dobry system smart, świetny pilot. Ze względu na pilota mam mieszane uczucia co do Samsunga.
  • REKLAMA
  • #2 20654928
    Ludwik XVI
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 787
    Na OLEDa za mało forsy.
    Skupiłbym się na średniej półce od LG np. LG 65QNED813QA
    To jest dobry model z wydajnym procesorem. Matryca natywna 120Hz
    Kosztuje ok. 4k pln.

Chyba ma HDMI w standardzie 2.1 - przyszłościowo pod konsolę. (sprawdz to w sklepie)
    Powinien mieć 4 szt (2x HDMI 2.1 / 2x HDMI 2.0)
    https://www.lg.com/pl/telewizory/lg-65qned813qa
  • REKLAMA
  • #3 20655129
    kwaku476
    Poziom 4  

Ludwik XVI napisał:
    Na OLEDa za mało forsy.

Dzięki. A ile trzeba by dać za w miarę dobrego OLEDa?
  • REKLAMA
  • #4 20655213
    Ludwik XVI
    Aktualnie chyba nie ma jakiejś dobrej promocji...więc około 7k pln za 65 cali
    W ubiegłym miesiącu były nawet za 4999 pln (2k pln cash backu dawało LG)

Modele np. LG 65B2 lub droższy z lepszym procesorem 65C2
  • REKLAMA
  • #5 20656621
    kwaku476
    Poziom 4  
    Kurde sporo, bo poza OLED to najlepiej brać ten co wcześniej wspomniałeś? Czy może warto poczekać na jakąś promocję? Dość często pojawiają się takie akcje z caschbackami (z miesiąc spokojnie mogę poczekać) czy raczej np. raz w roku?
  • #6 20657384
    Ludwik XVI
    Nie ma reguły na cash-backi czy promocje.
    Generalnie można przyjąć, że w wakacje z reguły kończą się promocje na modele z roku ubiegłego.
    Teraz wchodzą modele 2023 i niestety jest drogo...jak co roku ;)

Fala sensownych promocji zaczyna się październik/listopad.
REKLAMA