logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozkodować radio Grundig z procesorem Motorola VWBETA 4?

waldek41 26 Lis 2005 11:12 2547 4
REKLAMA
  • #1 2027551
    waldek41
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Witam! Szanowni koledzy radiowcy ,aż się obawiam pisać ( po wcześniejszych przeczytanych postach na ten temat).Trafilo do mnie takie radyjko grundiga procek Motoroli VWBETA 4 4E28B SSAA9423.No i cóż gość sprowadził auto odłączył zasilanie a nie zna kodu.Wiem zaraz padnie hasło zanies do fachowca to Ci rozkoduje.Ale czasy takie że trzeba robić wszystko ,żeby przeżyć na rynku.Więć gdyby ktos z kolegów zechciał by naprowadzić mnie jak i jakim sprzętem (programatorem to rozkodować to byłbym wdzięczny.Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie info.
  • REKLAMA
  • #2 2027605
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Wpisz w pole szukaj np. hc05 lub hc11 a znajdziesz odpowiedni programator do tego. W drugiej kolejności poczytaj wszystko o komunikacji proces i na co nalezy zwrócic uwagę przy podłaczaniu. Pdf do tego procka tez pewnie by c sie przydał wiec warto sciągnąć. Potem już tylko do dzieła.

Ps. Jesli nie robiłes tego nigdy to zachowaj max. ostrozności. A moja rada brzmi "zanieś do kogoś kto to juz robił a sam ucz się na swoim sprzęcie"
  • REKLAMA
  • #3 2062457
    Robson1979
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Mam podobny problemik - wprowadziłem zły kod i teraz na wyświetlaczu pojawia się tylko : SAFE a obok znajduje się cyferka 2. Co to oznacza ?? po wciśnięciu równocześnie TP i TA do zdjęcia kodu nie pojawia się już 1000 poprostu nic się nie dzieje - totalnie zablokowałem radio??
    Jak to obejść??
    NAdmienię iż radio to gratis więc noszenie do serwisów mija się z celem i jest raczej nieopłacalne
  • REKLAMA
  • #4 2062515
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Nalezy odczytać kod z pamięci procka i wyzerować licznik błędu - będzie po kłopocie. Za dobre radio by wyrzucać na śmietniki rozkodowanie napewno będzie oplacalne.
  • #5 2064570
    waldek41
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Witam! Dziękuję wszystkim za aktywność i zamykam temat.
REKLAMA