Cześć, w moim smartfonie Samsung Galaxy J7 2017 z Androidem 7.0 wystąpiła trochę dziwna jak dla mnie usterka ekranu. Ekran nie był uderzony ani przyciśnięty a mimo to pojawił się na nim dziwny punkt z białą "pajęczynką" ale nie wygląda to na pęknięcie, raczej na uszkodzenie matrycy. Ekran w tym telefonie jest typu Amoled. Widać, że w tym miejscu przecinają się jakieś linie pikseli na matrycy, dodatkowo ekran szybko miga i 3/4 jego powierzchni w zasadzie jest nieczytelna w ogóle chociaż w tej części (dolnej) pomiędzy tymy błyskami da się dojrzeć, że powiela się górna część ekranu. Także generalnie obraz wyświetlany jest nieprawidłowo, jest jakieś zaburzenie elektryczne. Ekran dotykowy działa ale co ciekawe po odblokowaniu ekranu się przygasza tak jakby nie było podświetlenia, po wejściu 'na czuja' w aplikację również. Dopiero uruchomienie klawiszami funkcji zrzutu ekranu na moment podświetla ekran. Screeny robią się poprawnie, na podglądzie screenshotów na komputerze przez USB wszystko jest OK. Co się mogło uszkodzić? Matryca? Sama się zepsuła czy jest to jednak uszkodzenie mechaniczne? Może taśma pod wyświetlacza się wypięła albo uszkodziła?
Drugie pytanie... zanim oddam telefon do serwisu. Jakim programem w takiej sytuacji najlepiej zrobić kopię zapasową? Albo jak zrobić ją np przez konto google w Android 7? Na czuja jestem w stanie z trudem (z pomocą robienia screenshotów i poglądu ich przez USB) coś niecoś sterować telefonem. Próbowałem przez aplikację Samsung Switch ale wymaga conajmniej 2,5 GB wolnego miejsca w pamięci telefonu, tyle to w życiu wolnego nie miałem i nie jestem w stanie tyle zwolnić

Dodano po 29 [minuty]:
Jeszcze jedno. Najlepiej by było żeby kopia zapasowa, którą chcę utworzyć była możliwa do odtworzenia w całości na smartfonie z innej marki (z Androidem) bo niewykluczone, że będę musiał po prostu zmienić telefon.
Drugie pytanie... zanim oddam telefon do serwisu. Jakim programem w takiej sytuacji najlepiej zrobić kopię zapasową? Albo jak zrobić ją np przez konto google w Android 7? Na czuja jestem w stanie z trudem (z pomocą robienia screenshotów i poglądu ich przez USB) coś niecoś sterować telefonem. Próbowałem przez aplikację Samsung Switch ale wymaga conajmniej 2,5 GB wolnego miejsca w pamięci telefonu, tyle to w życiu wolnego nie miałem i nie jestem w stanie tyle zwolnić
Dodano po 29 [minuty]:
Jeszcze jedno. Najlepiej by było żeby kopia zapasowa, którą chcę utworzyć była możliwa do odtworzenia w całości na smartfonie z innej marki (z Androidem) bo niewykluczone, że będę musiał po prostu zmienić telefon.