logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Usuwanie powiązania kamery EZVIZ C8W z innym kontem - jak to zrobić?

Adi.7 03 Wrz 2023 11:31 3135 4
REKLAMA
  • #1 20719555
    Adi.7
    Poziom 3  
    Ocena: 5
    Witam, kupiłem kamere ezviz c8w, po zainstalowaniu aplikacji na telefon i probie dodania urzadenie, po zeskanowaniu kodu qr pokazuje "urządzenie zostało dodane przez" nie moj numer telefonu i moj mail, jest powiązana kamera z innym kontem, da sie jakoś to usunąc abym mogł swój telefon połączyc do tej kamery? Z góry dzięki za podpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 20720169
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD
    Ocena: 2641
    Jakiś czas temu pisałem do pomocy technicznej, bo jak kupowałem to miałem zarejestrowane na inne dane poczty ( która tylko miała być do urządzenia EZVIZ ). Wszystko było OK. Potem przestałem używać, w międzyczasie zmieniłem numer, w końcu smartfon został utopiony i ratować się go nie opłaciło bo 2016/2017r. Przed wakacjami wrócił pomysł z kamerą a tu stare dane rejestracji.
    Pomoc techniczna stwierdziła, ze nie wiele pomoże a zresetować ustawień dla danego urządzenia nie mogą, bo nie jest to możliwe w inny sposób jak usunięcie go z konta na którym zostalo zarejestrowane.
    Wysłanie zdjęć urządzenia z QR, pudełka z modelem, faktury zakupu, umowy na poprzedni numer tel nic nie dała. I 750zł sobie leży jako złom elektroniczny.
  • REKLAMA
  • #3 20720477
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2091
    EZVIZ OMIJAĆ SZEROKIŁ ŁUKIEM A JUŻ NA PEWNO NIE KUPOWAĆ NA PORTALACH AUKCYJNYCH ZA OKAZYJNĄ CENĘ... o ile nie potrzebujemy atrapy lub na części zapasowe lub nietypowego przycisku do papieru.
  • REKLAMA
  • #4 20963517
    andrzejbadowiec
    Poziom 1  

>>20720169
    Potwierdzam, support(_at_)ezviz.com odmawia odłączenia kamer od konta poprzedniego użytkownika. Bełkotliwie powołują się na "ochronę danych osobowych" poprzedniego użytkownika - nie bardzo chyba wiedząc, jak to uargumentować. W ten sposób straciłem możliwość konfiguracji sprzętu - DHCP i tak dalej. Da się używać w sieci lokalnej, ale nie da się jej normalnie skonfigurować. Wiem, że kiedyś nie było problemu z resetowaniem konta.
  • #5 20963597
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2091
    andrzejbadowiec napisał:
    Da się używać w sieci lokalnej, ale nie da się jej normalnie skonfigurować

Tylko jej nie udostępniaj Internetu bo cię prawowity właściciel w większości przypadków z Mateczki Rosji będzie podglądał jak dłubiesz w nosie XD.
REKLAMA