logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przełączanie między urządzeniami sparowanymi przez Bluetooth z soundbarem: Mibox, dekoder, PS4

tikwath 03 Wrz 2023 14:35 225 0
REKLAMA
  • #1 20719880
    tikwath
    Poziom 8  
    Witam proszę o pomoc.
    Mam soundbar który ma 3 wyjścia bluetooth optical oraz USB. Posiadam 3 urządzenia które chce do niego podłączyć - mibox, dekoder oraz PS4. Obraz idzie przez rzutnik HDMI do rozdzielacza a do niego podłączone te 3 urządzenia. Ale do sedna
    Głośnik mam podłączony tak z dekoderem poprzez Bluetooth, Ps4 po opticalu a mi box podłączyłem po HDMI wykorzystując ADAPTER AV RCA DO HDMI KONWERTER CINCH 1080P KABEL. Problem jest taki że jak wszystko jest spięte i włączona konsola to brak dźwięku dopiero jak odlacze kabel HDMI to jest dźwięk wyczytałem że kanał TV na soundbar traktuje złącze HDMI priorytetowo niż optical. Chciałbym zrobić tak że i mibox oraz dekoder sparować po bluetooth i tak też zrobiłem ale jak ostatnio oglądałem na box to na dekoderze nie ma dźwięku dopiero rozparowanie i ponowne sparowanie przywraca dźwięk i tak za każdym razem.
    Pytanie czy jest jakaś opcja albo coś żeby tego nie robić tz rozparowac i parować tylko jakoś przełączać czy coś ?
    Z góry dziękuję za pomoc
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
REKLAMA