logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HWK TRIAL do Tornado - opinie i różnice w stosunku do pełnej wersji

bisiu 27 Lis 2005 21:24 7389 25
REKLAMA
  • #1 2032324
    bisiu
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Witam.
    Jestem na kupnie HWK do mojego tornado i znalazlem wersjie trail.
    Z tego co czytałem rozni sie od normalnego Hwk brakiem suportu ze strony producenta oraz nie gwarantują ze bedzie chodzic z przyszłymi aktualizacjami.
    Ma ktos moze taka wersje? cena jest 3 razy mniejsza od orginalnego .
    z góry dzieki za odpowiedz.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2032359
    puzonpl
    Poziom 12  
    Nie wierz w to bo podobno Saras za niedługo wypuści nowe oprogramowanie z nowymi zabezpieczeniami i klony oraz triale nie będą działać.
  • #4 2032694
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    ja mam takie HWK trial z supportem i sam się zastanawiam czy to był dobry zakup ponieważ wyszedł nowy update do HWK ale tylko do oryginałów i z moim trialem już niedziała:( teraz gdybym miał kupować HWK trial to bym się już wachał
  • #5 2032792
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    Przy tej cenie niema się co zastanawiać bo koszt triala to 3-4 simlocki a przez miesiąc napewno zarobi na orginał.
  • #7 2034138
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    bisiu... update ktory np. patchuje imei w DCT4 i inne...
    jezeli polaczysz hwk-trail z ta wersja zostanie z niego bezuzyteczny kawalek plytki drukowanej :)
  • REKLAMA
  • #8 2034544
    DAREX100
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    ninja wcale tak nie jest przybajmniej nie do konca jak mowisz... :D . ja mam triala i jakos tam dziala...:D
  • #9 2034840
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2092
    Oczywiście że warto kupić triala, sam to kupiłem z jednego powodu, mianowicie nie miałem nic konkretnego do LG a hwk robi praktycznie wszystkie LG i za tą cenę to nie ma się co zastanawiać. Trial pracuję z ufsx suite2.01 i jest tam tyle modeli które można flashować i robić simlocka że, zwróci się bardzo szybko.
    pozdr
  • #10 2034946
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    DAREX100 napisał:
    ninja wcale tak nie jest przybajmniej nie do konca jak mowisz... :D . ja mam triala i jakos tam dziala...:D

Nie mowie tutaj o kombinatoryce stosowanej, i sztuczkach typu odpinanie boxa itd. zeby zmienic imei.

Co do traila...
    UWAZAM ZE NIE WARTO z jednego wzgledu... ufs suite odpala sie tak samo na kabelku łączacym piny i emulatorze... a koszt tego to moze 1gr, koszt kabelka.
    Dokladnie ta wersja (2.01) dziala rowniez z emulatorem!
  • #11 2035131
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    Odpalałen najnowszy soft na trialu i nic się niedzieje z boxem ani z hwk tylko poprostu pathowanie imeia niedziała. Nadal uwazam że wydatek 100zł przy tych możliwościach to żadne pieniążki mi się zwruciły jednego dnia.
  • #12 2035681
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    tzn... wielu jest zwolennikow klonow (czy trailow) jak i wielu przeciwnikow, brak oryginalnego supportu itd. wiadomo ze kasa jest nie wielka, ale z drugiej strony to juz 1/5 oryginala, trudno tu mowic, klon z jednej strony jest tanim wyjsciem na krotki czas, jednak w tym czasie moze zdazyc zarobic soba na oryginal... wydaje mi sie ze temat do zamkniecia, bo jak wielu jest userow tak wiele bedzie opinii, i czesto jest tak ze kazdy chwali swoje ;-)
  • REKLAMA
  • #13 2038393
    bisiu
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    no ja już postanowiłem jednak kupie triala. tak jak kolega ninjahwdp mówi trialem moż na zarobić na oryginał. jest to rozwiazanie moze nie dla profesjonalnych serwisów ale i tak uwarzam ze taki sprzęt wiele bedzie potrafił. a co do braku suportu, to myśle ze idzie sobie z tym poradzic, wystarczy poszperac troche i napewno cos sie znajdzie.
    Dzieki wielkie za odpowiedz i pomoc.
    Temat uwarzam za zamkniety.
  • #14 2041555
    karwos
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    ninjahwdp napisał:
    bisiu... update ktory np. patchuje imei w DCT4 i inne...
    jezeli polaczysz hwk-trail z ta wersja zostanie z niego bezuzyteczny kawalek plytki drukowanej :)

nie propaguj bzdur
    NIC nie uwala tylko w nowej wersji nie bedzie chodzilo patchowanie, to tyle

Dodano po 52 [sekundy]:

ninjahwdp napisał:
    DAREX100 napisał:

Nie mowie tutaj o kombinatoryce stosowanej, i sztuczkach typu odpinanie boxa itd. zeby zmienic imei.

Co do traila...
    UWAZAM ZE NIE WARTO z jednego wzgledu... ufs suite odpala sie tak samo na kabelku łączacym piny i emulatorze... a koszt tego to moze 1gr, koszt kabelka.
    Dokladnie ta wersja (2.01) dziala rowniez z emulatorem!

s r a n i e w banie
    uruchom mi 2.01 hhehehehehehe
    ostatnia wersja dzialajaca z emu to 1.0

Dodano po 38 [sekundy]:

ninjahwdp napisał:
    tzn... wielu jest zwolennikow klonow (czy trailow) jak i wielu przeciwnikow, brak oryginalnego supportu itd. wiadomo ze kasa jest nie wielka, ale z drugiej strony to juz 1/5 oryginala, trudno tu mowic, klon z jednej strony jest tanim wyjsciem na krotki czas, jednak w tym czasie moze zdazyc zarobic soba na oryginal... wydaje mi sie ze temat do zamkniecia, bo jak wielu jest userow tak wiele bedzie opinii, i czesto jest tak ze kazdy chwali swoje ;-)

Watpie zeby ktos narzekal na moj support, czesto okazywal sie szybszy nic oryginal (nie w predkosci sciagania a w pojawianiu sie nowych plikow , i mysle, ze pare osob moze to potwierdzic)
    http://www.karwosgsm.pl/support/viewtopic.php?t=251

PS Kazda osoba ktora zakupila u mnie HWK TRIAL Z SUPPORTEM ma mozliwosc nabycia ORYGINALNEGO HWK w cenie 299zl wiec mysle to fair transakcja. Wychodzi jakby sie odrazu zakupilo oryginal :)
  • REKLAMA
  • #15 2041622
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2092
    Jak już wcześniej napisałem, mam triala i naprawdę jestem z niego zadowolony, co do supportu to: nikogo nie reklamując ale support karwosa jest w porządku, mam dostęp do różnych supportów i z nich korzystam więc mogę powiedzieć ża na supporcie karwosa jest to co potrzeba pod dany sprzęt i za takie pieniądze support + trial jest naprawdę bardzo korzystnym zakupem (o wsparciu ze strony karwosa już nie wspomnę, ale jest wyśmienite)

pozdr
  • #16 2041625
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 88
    Warto ....zwrócił mi sie po 1 dniu choć sam musiałem robić kabelek do D500 i k750 z pakietem flaschy za 150 złociszy , przy obrotnym człeku to darmocha.
  • #17 2041991
    orczxc
    Poziom 29  
    Ocena: 8
    ja może to inaczej podsumuje jesli nie wyjdzie update do TRIALA aby działał w nowszej wersji to bedzie wielki badziew dlaczego ponieważ np raskulatorem działa emulacja w wersji 2.0 HWK (sam testowałem i smiga oki) - nie smigaja LG2G ale to mozna np za free zastąpić o niebo lepszym scrackowanym VIGIS'em....

a co do supportu sie nie wypowiadam nie korzystałem z supportu karwos i nie orientuje sie na jakim jest poziomie...

a czy koszt się zwórci to juz zależy od obrotów.....

podsumuje to tak TRIAL moze i jest oki tylko po co go kupować skoro jak na razie wszystkie jego możliwośći mozna mieć za free a support ... też można nabyć na allegro Karwos go sprzedaje....
  • #18 2042153
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 60
    z tego co wiem Karwos ma TRIALA za xx zl a wiec czy warto ? odpowiedz sama sie nasuwa....oczywisei ze tak...nawet chocby poto abyu miec support i dostep
  • #19 2042372
    karwos
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    orczxc napisał:
    ja może to inaczej podsumuje jesli nie wyjdzie update do TRIALA aby działał w nowszej wersji to bedzie wielki badziew dlaczego ponieważ np raskulatorem działa emulacja w wersji 2.0 HWK (sam testowałem i smiga oki) - nie smigaja LG2G ale to mozna np za free zastąpić o niebo lepszym scrackowanym VIGIS'em....

a co do supportu sie nie wypowiadam nie korzystałem z supportu karwos i nie orientuje sie na jakim jest poziomie...

a czy koszt się zwórci to juz zależy od obrotów.....

podsumuje to tak TRIAL moze i jest oki tylko po co go kupować skoro jak na razie wszystkie jego możliwośći mozna mieć za free a support ... też można nabyć na allegro Karwos go sprzedaje....

v2.0 przez emu? ROTFL, chyba ze tylko Samsungi
    Wiec, zrob screen,
    moze tez BB5 flashowales ?

Nie musisz juz robic takiej antyreklamy TRIALom bo juz takowych nei mam w sprzedazy, i nie bede sprzedawal, tylko oryginaly.
  • #20 2042557
    orczxc
    Poziom 29  
    karwos nie robie antyreklamy bo mi to wisi... pisze to co sądze... a co sprzedajesz czy nie sprzedajesz to juz twoja sprawa... tak wiec nie zarzucaj mi stronniczości...

tak na marginesie to juz nie mam tornado chyba miesiac i jak na razie za nim nie tesknie teraz staram sie używac sprzętu dedykowanego i jak na razie na tym super wychodze... a zdecydowałem sie bo zaczeły mnie wkurzać bardzo rzadkie aktualizacje saras....

TRIAL ma swoje zalety ale również wady....... a czy ktoś zdecyduje się na jego zakup to juz jego sprawa....
  • #22 2265840
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    bisiu napisał:
    dzieki wszystkim za odpowiedz.
    jednak zdecydowalem sie na oruginal i juz zarobil na siebie:)
    pozdrawiam

W aktualnej wersji Trial niczym nie ustępuje oryginałowi tak na marginesie ;)
  • #23 2266438
    orczxc
    Poziom 29  
    w jednej kwestii na pewno ustępuje - > nie ma supportu...... ale zawsze mozna sobie go zakupic ;)
  • #25 2266518
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    Ciekawe jak bedzie dalej, czy do nastepnych updatow wyjdzie jakis tool ze bedzie mozna uzywac Trail'a, jak narazie to i tak zakup sie oplaca i to bardzo z tego wzgledu ze ma on wszystko to na co oczekiwali posiadacze fulla.
  • #26 2266663
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    ninjahwdp napisał:
    Ciekawe jak bedzie dalej, czy do nastepnych updatow wyjdzie jakis tool ze bedzie mozna uzywac Trail'a, jak narazie to i tak zakup sie oplaca i to bardzo z tego wzgledu ze ma on wszystko to na co oczekiwali posiadacze fulla.

Na 90% powiem Ci że tak... wszystko powinno dalej działać w przyszłości na Trialu, pod warunkiem że Raskalowi nie przejdzie złość na całe ZOO głownych resellerów HWK oraz SarasSW a na to się raczej nie zapowiada, obiecał im że zabije cały projekt i jak narazie sumiennie się tego trzyma i wątpie aby mu przeszło za dużo $$ stracił aby teraz dać im spokój.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy różnic między wersją trial a pełną wersją HWK do telefonu Tornado. Wersja trial jest znacznie tańsza, ale nie posiada oficjalnego wsparcia producenta i może nie działać z przyszłymi aktualizacjami oprogramowania, zwłaszcza dotyczącymi patchowania IMEI w modelach DCT4. Użytkownicy wskazują, że trial jest dobrym rozwiązaniem dla osób chcących korzystać z aktualnych funkcji sprzętu i szybko zwrócić koszt zakupu, szczególnie przy pracy z modelami LG i oprogramowaniem UFSx Suite 2.01. Niektórzy podkreślają, że trial działa stabilnie i można uzyskać wsparcie od niezależnych sprzedawców, np. Karwos, który oferuje także możliwość późniejszego zakupu oryginalnego HWK w korzystnej cenie. Istnieją jednak opinie, że brak oficjalnego supportu i ryzyko niekompatybilności z przyszłymi aktualizacjami mogą być wadami triala. Ostatecznie autor zdecydował się na zakup oryginalnego HWK, który szybko zwrócił się finansowo. W dyskusji pojawiły się także kwestie emulacji, kosztów kabli i alternatywnych narzędzi do flashowania oraz różne doświadczenia użytkowników z aktualizacjami i wsparciem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA