logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak sparować Hoval Topgas combi ze sterownikiem Honeywell Evohome (ATC928G)

siteman72 02 Paź 2023 15:20 303 1
REKLAMA
  • #1 20755508
    siteman72
    Poziom 5  
    Ocena: 1

Cześć. Taka przygoda mi się przytrafiła. Montowałem automatyczne głowice HR92 i parowałem je ze sterownikiem. Zauważyłem, że zaczęły pojawiać się błędy w połączeniu sterownik-głowica, więc ponawiałem operację, aż sterownik najzwyczajniej w świecie zawiesił się. Trzeba było wyjąć baterie, a po ponownym uruchomieniu okazało się, że sterownik stracił parowanie z kotłem. Od strony sterownika parowanie jest banalne, ale jak włączyć tę opcję z panelu kontrolnego kotła??
  • REKLAMA
  • #2 20756203
    siteman72
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Cześć. Mało cierpliwy jestem. Ponownie zrobiłem restart do ustawień fabrycznych, następnie skorzystałem z kreatora " tworzenie konfiguracji" ( wejście przez przetrzymanie przez kilka sekund opcji " nastawy" w głównym menu ). Ważne, przed przystąpieniem do tworzenia konfiguracji najpierw skorzystałem z " nastawy WI-FI" poczekałem aż pojawi się komunikat " połączono" trwa to kilka minut.
REKLAMA