logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Witam, potrzebuję pomocy w niniejszej sprawie, mianowicie posiadam skuter marki Kymco Agility proble

krzesniakkarol5 11 Paź 2023 16:01 471 1
REKLAMA
  • #1 20766770
    krzesniakkarol5
    Poziom 1  
    Witam, potrzebuję pomocy w niniejszej sprawie, mianowicie posiadam skuter marki Kymco Agility, problem jest taki, że po przekręceniu kluczyka w stacyjce na wyłączony zapłon skuter wciąż kręci rozrusznikiem, lecz nie odpala wskazówka od poziomu paliwa nie opada, a jak kluczyk przekręcę na włączony zapłon skuter odpala i jest wszystko OK do momentu gdy go nie zgaszę i zostawię na noc w garażu. Na drugi dzień gdy chcę go odpalić, to akumulator jest rozładowany i muszę go ładować na nowo oraz na kolejną noc odpinać klemy od akumulatora. Wymieniłem w nim moduł na ten odblokowany z regulacją w rogu i przekaźnik rozrusznika, bezpieczniki są w porządku, ale obieg prądu po wyłączeniu stacyjki jak by był cały czas. Będę bardzo wdzięczny za pomoc i jakąś radę co mogę zrobić w takiej sytuacji i czemu wypadało by się przyjrzeć?
  • REKLAMA
  • #2 20767040
    ALIBABA I
    Poziom 33  
    Ocena: 534
    quote="krzesniakkarol5"]Problem jest taki, że po przekręceniu kluczyka w stacyjce na wyłączony zapłon skuter wciąż kręci rozrusznikiem, lecz nie odpala[/quote] No to stacyjka do wymiany i
    krzesniakkarol5 napisał:
    a jak kluczyk przekręcę na włączony zapłon skuter odpala i jest wszystko OK do momentu, gdy go nie zgaszę
    dalej
    krzesniakkarol5 napisał:
    ale obieg prądu po wyłączeniu stacyjki jakby był cały czas.
    Dobrze, nie będę się rozpisywał. Z tego, co piszesz, mogę się mylić, ale naprawdę zacznij od tej stacyjki i nic tam nie modyfikuj.
    A komkretnie o tą kostkę z kabelkami.
REKLAMA