logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kymco Agility 50 nie odpala - brak ciśnienia, nie pompuje paliwa po wymianie części

Nasti01 17 Sie 2019 16:29 7290 5
REKLAMA
  • #1 18120268
    Nasti01
    Poziom 5  
    Ocena: 4
    Mam problem z odpaleniem. Dziadek chciał odpalić na kable z auta... Wymieniłem rozrusznik, cewkę i świecę. Ale teraz tak jakby nie ma ciśnienia, nie pompuje paliwa :( co to może być?
  • REKLAMA
  • #2 18122755
    pylos
    Poziom 30  
    Ocena: 424
    Pewnie wywaliło uszczelkę pod głowicą, stąd brak podciśnienia, i brak przepływu paliwa.
  • REKLAMA
  • #3 18124429
    ...KUBA...
    Poziom 25  
    Ocena: 316
    Nasti01 napisał:
    nie pompuje paliwa

Ściągnij przy gaźniku wężyk paliwowy idący od zbiornika paliwa i zobacz czy podczas kręcenia rozrusznikiem leci swobodnie paliwo z tego wężyka? Działa to tak, że podczas kręcenia robi się podciśnienie w króćcu dolotowym i przekazane za pomocą drugiego wężyka na kranik paliwa powinno otworzyć dopływ paliwa ze zbiornika do gaźnika. Najlepiej zrób to na założonym filtrze powietrza i bez dodawania gazu manetką. Jak paliwo zacznie się lać z wężyka to znaczy, że zasilanie paliwa jest ok. Może przytkaj ręką na chwilę podczas kręcenia dopływ powietrza do gaźnika, wtedy pociągnie więcej paliwa..
    A w ogóle po kilku próbach odpalenia, świeca jest mokra?

Jak iskra jest, świeca robi się mokra, to trzeba zmierzyć ciśnienie. ile to ma przejechane? Kymco potrafi nalatać sporo kilometrów.
  • REKLAMA
  • #4 18125603
    Nasti01
    Poziom 5  
    Dziękuję dałem rade. :) po prostu mój błąd.. Kupiłem nowa świece i zapomniałem ustawić była za mała iskra. Dziękuję wszystkim.
  • REKLAMA
  • #5 18642146
    Nasti01
    Poziom 5  
    Hej zowu problem mam z odpaleniem 😕jest nowy aku, świeca, i gaźnik. Kręci tak jakby chciał a nie może. Po godzinnej męczarni kopania i odpalania zapalił jak już jest Ciepły..20 min pauzy i znów to samo.. Pomocy
  • #6 18645051
    Nasti01
    Poziom 5  
    Regulacja zaworów pomogła
REKLAMA