logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[BRK7231T] Inteligentna wtyczka Costco / FEIT - BPPLUG/WIFI/WP/2

mbetter 30 Paź 2023 05:09 2784 2
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • Pomocny post
    #1 20791576
    mbetter
    Poziom 5  
    Ocena: 4
    To jest wersja BK7231T wtyczki zewnętrznej Feit, różniąca się od Wersja BK7231N .

Płytka drukowana Feit z widocznymi padami lutowniczymi i przyciskiem. Płytka drukowana z elementami elektronicznymi, w tym kondensatorami, przekaźnikiem i szeregiem otworów. Czarna wtyczka zewnętrzna Feit z przyciskiem na górze. Feit Electric Wi-Fi Smart Outdoor Plug z etykietą informacyjną

Urządzenie posiada pojedynczy przekaźnik przełączający oba wyjścia, przycisk, niebieską diodę LED i czerwoną diodę LED.

OSTRZEŻENIE: Na płytce drukowanej znajduje się rząd otworów oznaczonych jako 3V, IO0, RX, TX i GND, ale to kłamstwo! Wszystkie piny oprócz 3 V są w rzeczywistości GND.

Zamiast tego dostęp do pinów UART i CEN można uzyskać za pomocą pól lutowniczych z tyłu płytki.

Dodano po 1 [minutach]:

{
      "vendor": "Feit",
      "bDetailed": "0",
      "name": "Feit Electric Wi-Fi Smart Outdoor Plug BPPLUG/WIFI/WP/2 (T version)",
      "model": "BPPLUG/WIFI/WP/2",
      "chip": "BK7231T",
      "board": "on PCB",
      "keywords": [
        "Costco",
        "plug"
      ],
      "pins": {
        "7": "WifiLED_n;2",
        "8": "LED_n;1",
        "24": "Rel;1",
        "26": "Btn;1"
      },
      "command": "",
      "image": "https://obrazki.elektroda.pl/3366663900_1698638406.jpg",
      "wiki": "https://www.elektroda.com/rtvforum/viewtopic.php?p=20791576"
    }

Dodano po 11 [godzinach] 43 [minutach]:

Dodam, że do flashowania użyłem programu "uartprogram". Flasher GUI ostatnio nie działa dla mnie (w systemie Linux), po prostu zawiesza się na „Reading 0x00”.
  • REKLAMA
  • #2 20805338
    p.kaczmarek2
    Moderator Smart Home
    Ocena: 12715
    mbetter napisał:

Mogę dodać, że do flashowania użyłem "uartprogram". GUI flasher ostatnio mi nie działa (na Linuksie), po prostu zawiesza się na "Reading 0x00".

Hej, co masz na myśli mówiąc ostatnio? Czy starsze wersje GUI flashera działają, a nowsze nie? Jeśli tak, podaj więcej informacji, jakaś aktualizacja mogła wprowadzić błąd.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 20805382
    mbetter
    Poziom 5  
    Ocena: 4
    Używałem tylko jednej wersji narzędzia GUI flasher, pobranej 28 września. Patrząc wstecz, udało mi się tylko flashować urządzenia BK7231N (2 urządzenia), ale nie udało się z BK7231T (3 urządzenia). Nie wiem, czy to zbieg okoliczności.
REKLAMA