logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Pionner DEH-P8000R] Pioneer DEH-P8000R - brak regulacji subwoofera na wyjściu SUBWOOFER OUTPUT

lsd100 29 Lis 2005 08:55 2007 4
REKLAMA
  • #1 2036495
    lsd100
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    Witam.Mam taki problem w moim pionku są dwa wyjścia na subwoofer i zczepione sa taką etykietką 'SUBWOOFER OUTPUT' or 'NON-FADING-OUTPUT' i gdy podlaczam subwoofer to działa mi tylko na tym wyjsciu na którym nie moge se regulowac w radiu parametrow subbwofera. I nie wiem czemu nie dziala mi wlasnie te drugie wyjscie dzieki ktoremu moge se regulowac bardzo duzo parametrow w radiu zwiazane z Subbwofferem ??
  • REKLAMA
  • #2 2037307
    djlukas
    Poziom 27  
    Ocena: 266
    czyli dziala pod wyjsciem front albo rear czy tak?

masz aktywny subwoofer? jaki?
  • REKLAMA
  • #3 2037686
    lsd100
    Poziom 14  
    Tak działa normalnie pod rear i pod jednym z wyjść na subwoofer.Bo ogólnie mam dwa czincz od REAR i dwa czincz od SUBWOOFER wychodzące z radia. I działa jeśli podłącze pod REAR , działa też pod jednym z dwóch czincz na SUBWOOFER ,z tym ze gdy podlacze pod ten czincz od SUBWOOFERA działający ,to nie moge zmieniać parametrów w radiu bo to jest chyba SWOOFER1 (czy cos takiego), a większość parametrów od SUBWOOFERA mogłbym zmieniać gdybym podłączył pod drugi czincz ale on nie działa ,a to jest chyba właśnie SWOOFER2.Do tuby mam podłączony oddzielny wmacniacz i normalnie próbuje ten SWOOFER2 włączać w radiu ,ale to nic nie daje ,z tego czincza nie wypływa żaden dźwięk.
  • REKLAMA
  • #4 2037784
    djlukas
    Poziom 27  
    Ocena: 266
    radio kupiles nowe? niejestem pewien ale moze jest jakas funkcja w tym modelu w menu do aktywacji tego wyjscia. a jak nie to trzeba rozebrac radyjko i szukac przyczyny
  • #5 2038282
    lsd100
    Poziom 14  
    No ja tez myslalem ze taka funkcja ale chyba nie ma.Myslalem moze cos takiegoo ,bo w radiu jest wskaznik pozimu AUX , ale ja nie mam tutaj nigdzie wtyczki AUX i moze jakos teraz to wyjscie na SUBWOOFER robi jako AUX,ale nie znalazlem takiej opcji.A wie ktoś może gdzie mógłbym znaleźć schemat do tego radia??

A I JESZCZE PROSBA JESLI KTOS WIE JAK WEJSC DO MENU SETUP TEGO RADIA (TO CHYBA COS JAK SERWISOWE MENU) TO NIECH DA ZNAC , BO TAM SA USTAWIENIA DO NP. AUX, SUBWOOFER,TAKIE CHBA UKRYTE MENU) TO NIECH PODPOWIE JAK DO NIEGO WEJŚĆ .

z GÓRY SERDECZNE DZIĘKI.
REKLAMA