logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować prefixy i bramkę GSM w centrali Panasonic KXTD 1232?

cyberbb 29 Lis 2005 14:02 2027 5
REKLAMA
  • #1 2037210
    cyberbb
    Poziom 2  
    witam Grupowiczow...

trafilo mi sie do skonfigurowania u Klienta automatyczne wybieranie prefixu i bramki gsm. przepraszam jesli byl ten temat ale nie znalazlem go na forum. typ linii to duzy isdn. jesli ktos mialby cierpliwosc mi pomoc to bede wdzieczny. prefix (pierwszy) ma byc wybierany przed wszystkimi rozmowami z wyjatkiem lokalnych. lokalne maja wychodzic przez drugi prefix. jesli chodzi o konfiguracje bramki gsm to zalezy Klientowi na tym ze jesli bedzie w danej chwili zajeta to rozmowy na komorki maja wychodzic "normalnie" przez prefix. nie wiem czy potrafilem dobrze to opisac. z gory dziekuje za pomoc

Łukasz
  • REKLAMA
  • #2 2037744
    Adam T.
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    W Panasonicu nazywa sie to ARS. Puszukaj info na ten temat.
  • REKLAMA
  • #3 2040664
    cyberbb
    Poziom 2  
    udalo mi sie to skonfigurowac jednak pojawil sie kolejny problem. numery telefonow koncza sie cyframi od .xxx x7 00 do xxx x7 40. jak dzwonie na komorke to wszystkie prezentuja sie prawidlowo z wyjatkiem 5 numerow np numer xxx x7 16 wyswietla sie jako xxx x70. juz przekopalem chyba caly program i wszystkie wpidy ddi clip itd sa wpisane prawidlowo. i przy tych numerach dostaje komunikat od operatora prefixu ze numer nie zostal rozpoznany. z gory dziekuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #4 2041696
    telmaniak
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Spróbuj wybrać na numerach wewnętrznych, które źle działają: 7112.
  • REKLAMA
  • #5 2041773
    cyberbb
    Poziom 2  
    hmmm nie bardzo rozumiem ... o to chodzi ze z zewnatrz normalnie mozna sie dodzwonic na koncowke np.xxx x7 16 ale jak dzwonie z tego numeru to obcina ostatnia cyfre i tak jakby pokazywal numer glowny wiazki xxx x7 0 zamiast 716

pozdrawiam
  • #6 2043855
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Telemaniak napisał to co powinno pomóc więc spróbuj.
    Kod tej usługi jeśli dobrze pamiętam ma na celu wysyłanie prezentacji własnego numeru wewnętrznego a nie linii głównej.

Dodano po 3 [minuty]:

Jeszcze porównaj wpisy tych abonentów którzy prezentują się dobrze z tymi co źle
REKLAMA