Wydaje mi się ,że wszystkie " efy" sprawdziłem,choć nie mam zielonego pojęcia o ich liczbie.Może by to mnie uspokoiło jak bym wiedział ile ich jest.Wciąż jestem z lupą nad nią i nic.
na poczatek wez laser od innej konsoli obojetnie jaki model i zobacz czy dziala , jezeli bedzie ten sam objaw trzeba szukac bezpiecznika omo mierzem jezeli nie wiesz ktore wysle ci zdjecie na meila
Witaj! RYCHUMROCZA.Adres do mnie jest udostępniony.Dzięki za odzew i z wielką uwagą śledzę skrzynkę pocztową.O efektach poinformuję.Optykę z innej PSX podpinałem,ale bez skutku.Jak otrzymam e-maila dam znać.Dzięki.
W konsoli PlayStation SCPH-102 występuje problem z brakiem obrotu płyty oraz brakiem świecenia lasera po włączeniu urządzenia. Podstawową sugestią jest sprawdzenie bezpieczników na płycie głównej, co jest kluczowym krokiem diagnostycznym. Autor potwierdził, że próbował już sprawdzić bezpieczniki, jednak nie zna ich dokładnej liczby. Próbowano również podmienić optykę lasera z innej konsoli, co nie przyniosło efektu. Wskazano możliwość uszkodzenia scalaka odpowiedzialnego za silnik lasera i mechanizm ogniskowania, co może być przyczyną braku działania lasera i obrotu płyty. W przypadku braku pewności co do lokalizacji bezpieczników, zasugerowano przesłanie zdjęcia płyty głównej w celu pomocy w identyfikacji elementów do pomiaru omomierzem. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.