logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wolnostojące kuchnie indukcyjne plug&play - możliwości podłączenia bez trójfazowego zasilania

elmovano 13 Lis 2023 22:55 456 2
REKLAMA
  • #1 20814073
    elmovano
    Poziom 7  
    Zanim wezwę elektryka to chciałbym się czegoś dowiedzieć więcej (niestety jestem w tym zielony). Wiem, że są płyty indukcyjne plug&play i pytanie czy istnieją może kuchnie indukcyjne (piekarnik + płyta) z plug and play i czy w ogóle jest to możliwe? Ja osobiście w google nie znalazłem. W sklepie dowiedziałem się, że są jakieś "kostki", w których można popodłączać kabelki i następnie tę kostkę podłączyć do gniazdka zwykłą wtyczką, ale nie mogli mi dać gwarancji czy moja instalacja elektryczna da radę to obsłużyć. Prawdopodobnie nie mam 3 fazowej instalacji. Czy możecie mi podpowiedzieć w jakim kierunku mogę iść? Zależy nam właśnie na kuchni wolnostojącej indukcyjnej.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20814100
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3915
    elmovano napisał:
    ...pytanie czy istnieją może kuchnie indukcyjne (piekarnik + płyta) z plug and play i
    Raczej wątpię. Energia niezbędna do pracy czterech czy pięciu pól grzewczych oraz piekarnika zdecydowanie przekracza możliwości zasilania takiego zestawu za pomocą "zwykłej wtyczki". Jeśli chcesz kuchnię wolnostojącą z piekarnikiem, to należy zdecydować się na wykonanie dla niej odpowiedniej instalacji. To także konieczność ze względów bezpieczeństwa.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21621039
    elmovano
    Poziom 7  
    Ostatecznie poszliśmy w klasyczną kuchenkę gazową
REKLAMA