Szukam service manual do zmywarki AEG FSE63717P
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamjrgp napisał:A po co Ci manual? Napisz jaki jest problem i na 99% będziesz miał odpowiedź na tacy.service manual
jrgp napisał:Podaj PNC swojej zmywarki, kod zaczyna się od 911.... zobaczymy jaki presostat tam masz.czujnik poziomu wody ale jak i gdzie do znaleźć?
jrgp napisał:Pojawia się błąd iF1. Prawdopodobnie chodzi o czujnik poziomu wody, ale jak i gdzie go znaleźć?
Piotr2608 napisał:A może przyczyna "wysokiego poziomu" to nadmiar piany?• Ten alarm występuje, gdy bezpieczny poziom wody jest przekroczony przez ponad 4 s.
• Zostanie wówczas rozpoczęta faza odpompowania i będzie trwać aż do osiągnięcia bezpiecznego poziomu wody.
jrgp napisał:Gdzie szukać tego presostatu?
Robo-technical napisał:Więc co odpowiada za utrzymanie poziomu wody w zmywarce AEG/ Elux ? Jeśli od kiedy pamiętam jest to hydrostat + przepływka. Akurat ten AEG mierzy oporem turbiny na pompie obiegowej jeśli w PNC jest hydrostat typu" gwizdek"..... nie kumam, ale może za cienki jestem w tym temacie, więc proszę o sprostowanie.Ale Ty na pewno nie znajdziesz w swojej zmywarce. Bo go tam NIE MA!!!!
Jakubserwis napisał:" gwizdek"
Jakubserwis napisał:Tak ale ten wyłącznik ciśnieniowy i jego układ( kubek) mogą powodować błąd i30, i 20, więc to nie jest tylko" włącznik ciśnieniowy"
Piotr2608 napisał:To jest po prostu wyłącznik ciśnieniowy.
Robo-technical napisał:Spróbuj w hurtowni - pewnie coś Ci znajdą. Ale Ty na pewno nie znajdziesz w swojej zmywarce. Bo go tam NIE MA!!!!
Jakubserwis napisał:Akurat ten AEG mierzy oporem turbiny na pompie obiegowej jeśli w PNC jest hydrostat typu" gwizdek"..... nie kumam,
AsReeX napisał:Ty sam jesteś jak hydrofor. Electrolux zamiennie używa tych dwóch nazw: wyłącznik ciśnieniowy, czujnik ciśnienia LinkWyłącznik ciśnieniowy to był w hydroforze! Co stało na przeszkodzie załączenie opisu owego "presostatu / wyłącznika"?
Jakubserwis napisał:Jak tam chcecie, ale dla autora tematu to i tak dwie rzeczy do sprawdzenia. Gwizdek czy hydrostat, czy czujnik ciśnieniowy, lub presostat, i pompa myjąca, obiegowa, pompa wody. 😉
AsReeX napisał:Aaa no tak, trzeba wiedzieć jak do niego wejść xD
Piotr2608 napisał:A co to zmieni? Może tylko skomplikować sprawę lub finalnie pojawi się taki sam błąd jaki został podany na początku.
AsReeX napisał:Mi to się jeszcze nie przydało, bo problemy z elux są powtarzalne jak paradokumenty w TVNAaa no tak, trzeba wiedzieć jak do niego wejść xD
AsReeX napisał:Także jeżeli 6 napełni poprawie, a 5 ka spuści wodę .. czujnik OK
Piotr2608 napisał:Tam wody jest za dużo, więc elektrozawór
przepuszcza i nie odcina poboru wody, co jest przypadłością elektroniki, może i pompy - o tym pisałem wcześniej.
Piotr2608 napisał:Układ " czujnika" jeśli będzie zabrudzony, będzie przekazywał błędy typu i20( błąd odpływu) choć fizycznie wody w komorze myjącej nie będzie już dawno.Ale czujnik musi być ok, skoro sygnalizuje wysoki poziom wody. Tam wody jest za dużo, więc elektrozawór
Piotr2608 napisał:Tak, jak ciągle jeje wodę. Ale autor nie podał pomiarów, nie zerknął na luzy pompy, więc można domniemać. A ja o 22: 50 skupić się nie mogęJakub, skup się
AsReeX napisał:Zawór działa poprawnie lub uruchamia się zaraz po włożeniu wtyczki - tyle.
Piotr2608 napisał:Dokładnie, ostatnio u Piotra wylądował moduł mojego klienta... wciskasz " on/ off" i leje wodą jak opętana. .....oczywiście akcja zakończona sukcesem.AsReeX napisał:Zawór działa poprawnie lub uruchamia się zaraz po włożeniu wtyczki - tyle.
Skąd wiesz? Tego nie wiemy. Autor chce SM i podał tylko kod błędu. Zero konkretnego opisu.
AsReeX napisał:Nie piszę o idiotycznej elektronice Beko, tylko o pompie myjącej stosowanej w tym modelu elux. Nic to się ma do tego co piszesz.....dobranoc wszystkim na horyzoncie.Akurat Beko nie pokazuje błędu pompy