logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przywrócić niemieckie programy na dekoderze Polsat Box PVR HD 7000 HF 5500s?

dariuszank 02 Gru 2023 14:57 1644 3
REKLAMA
  • #1 20842975
    dariuszank
    Poziom 2  
    Dzień dobry,
    Mam problem z dekoderem Polsat Box PVR HD 7000 HF 5500s, otóż po wymianie starego dekodera na ten usunęły mi się wszystkie niemieckie programy, próbowałem je przywrócić zmieniając częstotliwość, przełączając antenę na astrę ale to nic nie dało, jeśli ktoś miałby jakiś pomysł rozwiązania tego problemu proszę pisać śmiało. Z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 20843197
    _kli_
    Poziom 41  
    Ocena: 1034
    Każdy dekoder automatycznie "ładuje" listę kanałów narzuconą przez operatora (Polsat). Są to kanały operatora i wybrane przez niego kanały FTA nadawane z Hot Birda. Jeżeli chcesz odbierać dodatkowo jakieś kanały FTA z HB lub Astry, trzeba je zeskanować ręcznie konfigurując odpowiednio instalację (DiseqC A dla HB i B dla Astry). Możesz przeskanować całego satelitę lub jego wybrane transpondery z interesującymi cię kanałami. Druga opcja jest lepsza, bo lista jest krótsza i mniej "zaśmiecona".
  • REKLAMA
  • #3 20843631
    clubber84
    Poziom 39  
    Ocena: 1716
    Jeśli masz antenę bez tzw. "zeza" lub bez obrotnicy, to przełączenie na Astrę nic nie da, bo antenę musisz wtedy ręcznie przestawić.
    Wejdź w wyszukiwanie automatyczne, wybierz pełne skanowanie HotBird, wybierz "tylko FTA (bezpłatne)", wyłącz DiSEqC i rozpocznij wyszukiwanie. Nowe kanały zapisze od pozycji 1000 na dekoderze.
  • #4 20843672
    _kli_
    Poziom 41  
    Ocena: 1034
    Skoro napisał że po wymianie dekodera zniknęły mu niemieckie, to domyślam się że na tym poprzednim odbierał także Astrę.:?:
REKLAMA