Witam,
Staram się stworzyć zdalny pilot do bramy i ogólnie mi się udało, najprostszą metodą, podłączyłem serwo do ESP32, które łączy się przez Wi-Fi z serwerem, i po naciśnięciu guzika w aplikacji serwo się obraca, naciskając guzik na pilocie. Chcę, aby to rozwiązanie było trochę mniej prymitywne
Żeby to zrobić, zajrzałem do pilota i znalazłem tam moduł TH72032. W dokumentacji wyczytałem, że pracuje on w paśmie 868/915 MHz. Zakupiłem więc moduł nRF905, ponieważ obsługuje on częstotliwości 433, 868, 915 MHz. Po długich próbach stwierdzam, że potrzebuję pomocy. Totalnie nie ogarniam, jak to wszystko działa, a w internecie jest stosunkowo mało informacji na temat tego modułu, a dokumentacja do jedynej biblioteki, jaką znalazłem, jest uboga.
W skrócie, w zamyśle miałem, żeby po naciśnięciu guzika podpiętego do płytki kopiować sygnał z pilota i następnie go odtwarzać po naciśnięciu guzika w aplikacji.
Stąd pytania:
- Czy ma to w ogóle prawo działać? Jeśli tak, jak mogę uzyskać zbliżony efekt?
- Czy jeżeli sygnał z pilota jest w jakimś stopniu szyfrowany, czy wpływa to na kopiowanie i odtwarzanie sygnału?
Jeśli czegoś nie napisałem, proszę pytać. Postaram się jak najszybciej odpowiedzieć.