logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ABS Opel Vectra A 94r - Kontrolka ABS zapala się po ruszeniu, system nie działa

wejet 30 Lis 2005 14:01 3075 5
REKLAMA
  • #1 2040512
    wejet
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam serdecznie
    Mam taki problem z ABS.
    A mianowicie kontrolka od ABS gasnie po rozruchu silnika, natomiast w chwili gdy ruszam zapala się. Fizycznie system tez nie dziala . Czyjniki zostaly wyczyszczone , gniazda polacznieowe tez. Oczyszczona została tez wtyczka przy pompie ABS. Na poczatku miałem przypadki ,ze system działał np. kilka dni a potem nie.

Z góry dzieki za pomoc .
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2040931
    586686
    Poziom 2  
    Może któryś z czujników fiknął warto je byłoby zmierzyć. Teoretycznie powinny mieć w okolicy 1 KOhm producent przewiduje rozpiętość od 0,9 do 1,8 KOhm.
  • REKLAMA
  • #3 2041296
    KingKong
    Poziom 25  
    Ocena: 189
    Trzeba zewrzeć styki A i K w złączu diagnostycznym i odczytać kody. Lampka kontrolna ABS-u zacznie migać jak przy sprawdzaniu kodów od silnika. Kody poniżej...
    Załączniki:
    • ABS Opel Vectra A 94r - Kontrolka ABS zapala się po ruszeniu, system nie działa Kody.jpg (78.58 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 7647449
    superbobik
    Poziom 2  
    witam mój problem polega dokładnie na tym samym i nie wiem co mam robić z tym abs-em a pan już się uporał z tym problemem??????
  • REKLAMA
  • #5 7648147
    olel
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    Witam! lepiej już chyba się nie da wytłumaczyć niż zrobili to Panowie, odczytuj błędy i mierz rezystancje każdego czujnika. Jeśli przy zmierzeniu otrzymasz jakieś odstępstwa (0,9 do 1,8 KOhm) lub brak wartości to masz podejrzenie czujnika.
  • #6 7648479
    superbobik
    Poziom 2  
    ale byłem na komputerze i nie pokazuje że to czujnik wyskakują błędy że coś z przekaźnikiem zaworów a jak pojechałem do radzionkowa na komp to powiedzieli że jest spadek napięcia na 1 i 3 pinie niewiem jak mam to rozumieć a może poprostu wymienić komputer tą skrzynke pod maską

Dodano po 2 [minuty]:

a po za tym mój samochód to rover 416 więc odczytanie błędów samodzielnie nie jest możliwe opisuje poprostu że dzieje mi się to samo co panu wojtkowi w pierwszym poście
REKLAMA