logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Punto 2013 - Jedne drzwi się nie zamykają centralnym zamkiem a do tego one otwierają inne drzwi

kaliope1234 08 Gru 2023 16:56 450 3
REKLAMA
  • #1 20852338
    kaliope1234
    Poziom 6  
    Ocena: 22
    Witajcie,

Dziś oglądałem Punto z 2013, które być może kupię. Na sam koniec oględzin zamknąłem go pilotem fabrycznym, akurat stojąc przy przednich prawych drzwiach. Chciałem się upewnić, że się zamknął, pociągnąłem za klamkę i te jedne drzwi się normalnie fizycznie otworzyły oraz usłyszałem, że wyłączył się centralny zamek w pozostałych wszystkich drzwiach. Sprawdziłem i rzeczywiście wszystkie pozostałe drzwi miały dezaktywowany centralny zamek i dało się je otworzyć klamką.

Więc zgłupiałem i ponowna próba. Zamknąłem drzwi pilotem, słysząc ryglowanie siłowników. Szarpnąłem za klamki wszystkich pozostałych drzwi i auto rzeczywiście zamknięte. Ale w momencie jak szarpnąłem za klamkę tych przednich prawych drzwi, to znów się fizycznie otworzyły oraz znów dezaktywowały się wszystkie siłowniki i całe auto otwarte.

Co tam się mogło stać? Auto bezwypadkowe.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20852418
    kaliope1234
    Poziom 6  
    Ocena: 22
    Lutowałeś? Przez twarde luty przewody już nie wyginają się i pewnie znów strzelą zaraz przed lub za lutem.
REKLAMA