logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie metody trawienia płytek drukowanych polecacie?

BARNI_GDYNIA 30 Lis 2005 15:38 3407 2
REKLAMA
  • #1 2040767
    BARNI_GDYNIA
    Poziom 19  
    Ocena: 22
    witam ! mam pytanie do forumowiczów jakie macie metody robienia ( trawienia) płytek drukowanych?? chodzi mi kakretnie jakiego kwasu lub innej substancji uzywacie w jakiej ona jest miejwiecej cenie , jak robicie sciezki na płytkach ? czy markerem czy np. kiedys słyszałęm o takiej metodzie ze na jakiejs specialnej foli drukuje sie drukarka laserowa sciezki nakleja sie ta folie na płytke i puzniej do kwasu nie wiem mam do zrobienia pare płytek drukowanych, i niestety kwas ktury dostałęm od dziadka jest juz słaby :/ i nie wiem zastanawiam sie jakie metody wy stosujecie jedna z płytek jaka musze zrobic ma bardzo duzo sciezek połozonych bardzo blisko siebie i markerem moze byc ciezko nawet cienkim , czekam na odpowiedzi pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 2040788
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 2041070
    djkomprez
    Poziom 21  
    Ocena: 63
    Ja podobnie ;)

Papier kredowy kupuje w papierniczym, w Eagle robie sobie
    wzor plytki (trzeba niekiedy pamietac o odbiciach lustrzanych)
    po czym drukowanie na drukarce laserowej (lub atramentowej na zwyklym papierze i pozniej na xero na kredowym i tu trzeba pamietac o lustrzanym odbiciu poniewaz obraz zostaje odwrocony) nastepnie trzeba sie zaopatrzyc w zelazko :D kawalek laminatu ktory uzyjemy trzeba odtluscic najlepiej jakims plynem do mycia naczyn :) pozniej bierzemy nasza plytke nakladamy nasz druk na plytke i prasujemy zelazkiem przez kartke papieru (termostat na 3/4) ok. 3-5 minutek , nastepnie idziemy z nasza plytka do lazienki (nie zrywajac papieru kredowego) i nacieramy jakims srodkiem najlepiej TYTAN do kamienia :P i zostawiamy na ok 10 min :) pozniej papier schodzi idealnie a scierzki nam zostaja na plytce i mamy profesjonalny druk :D

Pozdrawiam!!!!
REKLAMA