Witam. Złożyłem wczoraj i dzisiaj komputer, robiłem to z poradnika i nie chce się uruchomić, wydaje mi się że to jest problem z kablami z przedniego panelu, te kable power ss LED+ czy cos takiego podłączyłem również zgodnie z poradnikiem od Msi czy procudenta mojej płyty. Parę razy udało mi się go uruchomić. Parę razy nie było sygnału na HDMI( jest podłączony do karty) raz wszedłem do biosu i popatrzyłem i kliknąłem default settings i save i exit. Ostatnim razem komputer uruchomił się do pulpitu, pobrałem sterowniki, i się skaplem że pokazuje mi tylko 8 GB ram a nie 16, wyłączyłem komputer i włozylem ponownie ram po czym się komputer nie włącza, przed tym uruchomienie normalnym, wyjąłem kartę graficzną i od nowa zamontowałem 2 dyski nvme i te kable HDD+ LED+ power sw, podpiąłem od nowa, i zamontowalem kartę i działał wtedy, jak się skaplem że mi ramu nie pokazuje to wyłączyłem komputer i odpialem i podpialem ram (nic innego nie ruszalem) i od nowa się komputer nie włącza. Teraz już 2 razy ponowiłem czynnośći które zrobiłem przed uruchomieniem normalnym i nic nie działa. Jak podpinam kabel od internetu to się świeci czyli jest prad w płycie głównej. Specyfikacja:
Rx 470 sapphire 4gb (nie starczyło mi na kartę wiec narazie mam starą)
I5 12400F
128gb nvme SSD
256gb nvme ssd
Irid 503v2
Vero l5 bronze 500 W
Lexar 2x8 GB 3200mhz
MSI prime B760M-A wifi D4
Rx 470 sapphire 4gb (nie starczyło mi na kartę wiec narazie mam starą)
I5 12400F
128gb nvme SSD
256gb nvme ssd
Irid 503v2
Vero l5 bronze 500 W
Lexar 2x8 GB 3200mhz
MSI prime B760M-A wifi D4