logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rozmieszczenie i funkcje bezpieczników w Seat Toledo 3 1.9 TDI BKC 2004

rafal30821 17 Gru 2023 13:08 1866 1
REKLAMA
  • #1 20865301
    rafal30821
    Poziom 1  
    Witam ..użytkuje toledo 3 z 2004 roku z silnikiem 1.9 TDI o oznaczeniu BKC....mam następujący problem,otóż zdarza się że po nocy bez różnicy czy temperatura na + czy na - auto odpala bez problemu ale zdarza się również że może stać w garażu i po nocy brak prądu..wszelkie możliwe usterki posprawdzane..co można było odłączyć odłączone..a pobór prądu jest nadal..i teraz moje pytanie..zagladam do bezpieczników pod maską a tam napchane ich na fulla..i moje podejrzenie że być może jest wpięty bezpiecznik gdzieś gdzie nie powinien bo może moje auto nie posiada jakiegoś systemu a jeśli idzie prąd to będzie "ślepy " pobór pradu i rozładowywanie ..czy ktoś może posiada rozpisane lub foto które bezpieczniki i gdzie powinny być wpięte a które miejsca puste...szukałem na necie jednak brak pod silnik BKC do auta z 2004 roku..byłbym bardzo wdzięczny za pomoc ..dołączam foto mojej skrzynki bezpieczników..
    Widok skrzynki bezpieczników samochodu Seat Toledo 3 z 2004 roku.
  • REKLAMA
  • #2 20865332
    ociz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3475
    Tą droga nigdzie nie dojdziesz.
    W takim aucie szukanie złodzieja prądu zaczyna się od przeskanowania wszystkiego testerem, często błędy komunikacji po CAN podpowiadają gdzie szukać, zwłaszcza jeśli pobór występuje sporadycznie.
REKLAMA