logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego moja pamięć MP3 128MB pokazuje zajęte 60% po usunięciu plików?

zuber88 30 Lis 2005 21:32 1592 12
REKLAMA
  • #1 2041894
    zuber88
    Poziom 11  
    Posiadam Mp3,ktore ma pamieci 128 Mb.
    A problem jest taki iz zniklo ponad 60% procent pamieci...
    zaczelo sie od tego ze wykasowalem...muzyke...(128mb) i chcialem wrzucic na Mp3 nową muze...gdy wrzucalem kawalek po kawalku...wyszlo mi...ze jest za malo pamieci i nie moge wrzucic na Mp3 nastepnego kawalka...zdzwilem sie...i sprawdzilem...ile wszystkie utwory majag Mb...bylo tylko 40 Mb...
    Zaczelem kombinowac...czyli usuwac...wszystko z Mp3...i oczywiscie nic nie poskutkowalo....
    Gdy Mp3 bylo puste(zadnej muzyki...niczego!!) sprawdzilem ile jest zajete pamieci....pisalo 60%...dlaczego??przeciez wszystko usunelem....
    czy to moze byc problem z pamiecia(uszkodzona)czy tez musze miec jakis program do czyszczenia pamieci...
    Pamięć mojego Mp3 jest wbudowana...jest to zwylky Mp3(zadna firmowka)
    Prosil bym o pomoc...bo naprawde niewiem co robic...z gory dziekuje i pozdrawiam:D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2042321
    sarnask8
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Sprobuj zrobic pelny format z poziomy windowsa...
  • #3 2044074
    zuber88
    Poziom 11  
    ale ja nie mam pojecia.,..jak to zrobic??mogl bys wytlumaczyc....?

Dodano po 7 [minuty]:

OK....zrobione...dzieki za pomoc
  • #4 2044100
    fucek
    Poziom 11  
    Poprostu gdy włożysz odtwarzacz do komputera i pojawi Ci sie on jako dysk przenosny w Moim Komputerze, to kliknij prawym i sformatuj go jak dyskietkę. To chyba potrafisz;) ??
  • REKLAMA
  • #5 2116600
    Asienka
    Poziom 11  
    a ja formatowałam i mam to samoco zuber88!!! tyle ze zamiast 1 GB,500 MB
    wlasnie sobie szukam tematow podobnych i patrze ze duuzo identycznych problemow bylo...ale rozwiazania nie ma nigdzie :|
  • #6 2127566
    czulkin
    Poziom 13  
    mam ten sam problem co zuber i asienka 1gb zrobilo sie 500mb kurdee

jak macie dostep do win95 to sprobojcie tam sformatowac i dajcie znac bo ja narazie nie mam dostepu i niewiem moze to cos da bo w dosie nie mam usb zainstalowanego a niewiem jak to zrobic.
  • #7 2163508
    mtx32
    Poziom 15  
    Ocena: 32
    Mi też się tak stało i niewiem od czego. Mam płyte z softem orginalną co dostałem razem z odtwarzaczem ale nieche ruszyc na XP-ku :/. Też niewiem co mam zrobić z tym.

Jeśli ktoś wie porszę o odpowiedz albo kontakt
  • REKLAMA
  • #8 2209322
    caroracer
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    udalo sie moze komus rozwiklac ten problem, bo od paru dni mnie tez dotyczy tzn zniklo mi prawie 140 mega z mojego playera
  • REKLAMA
  • #9 2210135
    wzmak123
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    ostatnio dostalem do naprawy jakiegos noname, niby 512 radio i takie tam, jakis koles chcial w nim zmienic oprogramowanie i mu nie wyszlo, gdy juz znalazlem odpowiednie oprogramowaniu to sie okazalo ze player zamiast 512 ma tylko 128, szukalem w necie i nie znalazlem zadnej odpowiedzi, probowalem zmienic tez oprogramowanie ale nie pomoglo az sprawdzilem oznaczenie pamieci co sie okazalo to firma wsadzila kosc hynixa 128MB. NIE KUPUJCIE SPRZETU NONAME I Z PROMOCJI BO TO ISTNY BADZIEW FIRMY TYLKO WCISKAJĄ GÓ.... UZBIERAJCIE TROCHE WIECEJ KUPCIE SOBIE JAKIS FIRMOWY ODWARZACZ IRIVER, IAUDIO, NIEKTRORE MODELE PHILIPSA.!!!! Sam mam irivera ifp890 i jeszcze nigdy mi nie zawiod no i jakosc dzwieku.
  • #10 2210284
    czulkin
    Poziom 13  
    wzmak123 ne mow ze nigdzie niema bo jakbys ten temat przeczytal minimum od 18 strony to bys znalazl co napisalem. ze kosci sa inne niz powenny byc. :D

caroracek a jaki masz palyer pameic itp. napisz
  • #11 2210547
    wzmak123
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    wejdz na strone irivera albo forum tam jest wszystko opisane
  • #13 2259604
    zuber88
    Poziom 11  
    temat zamykam poniewaz rozwiazalem swoj problem.
    Juz zrobilem to dawno...(wczesniej napisalem) i musialem jedynie sformatowac dysk tak jak kolega sarnask8
    mi poradzil.Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada odtwarzacz MP3 z wbudowaną pamięcią 128 MB, który po usunięciu wszystkich plików muzycznych nadal pokazuje zajętość pamięci na poziomie około 60%. Próby kopiowania nowych plików kończą się brakiem wolnego miejsca mimo, że suma plików jest znacznie mniejsza niż pojemność pamięci. Rozwiązaniem okazało się wykonanie pełnego formatowania pamięci urządzenia z poziomu systemu Windows, co przywróciło pełną dostępność pamięci. W dyskusji pojawiły się także informacje o podobnych problemach z innymi odtwarzaczami, zwłaszcza no-name, gdzie pojemność pamięci była zaniżona lub błędnie raportowana. Zalecane jest unikanie tanich, nieznanych marek i wybór sprawdzonych producentów takich jak iRiver, iAudio czy Philips. Wskazano również, że czasem problem może wynikać z nieodpowiedniego oprogramowania lub uszkodzonej kości pamięci, a formatowanie w starszych systemach (np. Windows 95) bywa pomocne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA