logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zapisać wiadomość głosową z Messengera FB na PC bez mbasic?

Noelia 22 Gru 2023 23:57 9429 4
REKLAMA
  • #1 20873139
    Noelia
    Poziom 6  
    Ocena: 6
    Cześć, czy jest jakiś sposób aby zapisać wiadomość głosową z messengera (facebook) z poziomu pc/laptopa?

Po kliknięciu na trzy kropeczki obok wiadomości audio jest tylko opcja usuń oraz prześlij. Nie ma zapisz. Nie chcę logować się moim kontem na strony typu mbasic itp. bo nie wiem co to za strony. Czy jest jakaś możliwość, komuś się udało? Byłabym wdzięczna, dzięki.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20878846
    Noelia
    Poziom 6  
    Ocena: 6
    Dzięki, ale raczej ręcznie nie chce zgrywać wielu wiadomości audio. Miałam nadzieję, że może da się jakoś wychwycić link czy coś.
  • REKLAMA
  • #4 20879120
    zdolnyadam
    Poziom 29  
    Ocena: 239
    Napisałaś "wiadomość" więc założyłem, że jedną ;)
  • #5 20879181
    OJM
    Poziom 17  
    Ocena: 38
    Potrzebny jest Ci Firefox z zainstalowanym dodatkiem
    Zrzut ekranu rozszerzenia Video DownloadHelper w przeglądarce z ikoną włączania.

Otwierasz FB i czat messengera w firefoxie. Użyj tej ikony, aby messenger był na całym ekranie. Teraz wybierasz czat z nagraniami.
    Zrzut ekranu interfejsu czatu na Messengerze w przeglądarce Firefox z zaznaczoną ikoną dodatku.

Klikasz na ikonę dodatku. Przewijasz czat (góra-dół) aby dodatek załapał nagrania, które chcesz pobrać. (ikona dodatku z czarno-białej, zmieni się na kolorową)
    Na liście masz wszystkie filmy i nagrania z danego czatu.
    Widok na dodatek przeglądarki w Firefoxie z zaznaczonymi plikami audio i wideo do pobrania z Messengera.

Wybierasz dowolny element - pojawi się strzałka po prawej stronie danego pliku.
    Lista plików do pobrania z Messengera na Facebooku w przeglądarce Firefox.

Klikasz na strzałkę, wybierasz "pobierz"
    Menu kontekstowe z zaznaczoną opcją Pobierz.

Zaznaczanie plików i pobierz powtarzasz dla wszystkich obiektów jakie chcesz pobrać.
    Koniec

W moim czacie były dwa nagrania i jeden film, dlatego na liście plików mam trzy elementy, wszystkie mogę pobrać.
REKLAMA