Witam
Chce złożyć sobie komputer i zastanawiam się który z tych dwóch był by lepszy.Wybrałem w sumie takie podstawowe podzespoły jak płyta ,procesor i pamięć,bo co do nich nie jestem pewien ,czy aby z czymś nie przesadziłem,albo połączenie tych podzespołów było by bezsensowne.
A)
Procesor AMD SEMPRON 3300+ BOX / S- 754 (64bit)
Płyta główna ASUS K8N4-E - nForce4 4X, SATA, PCI-E, S-754
2 X Pamięć KINGSTON 512 MB / 400 lub Pamięć KINGSTON 1024 MB / 400
ale w dwóch kościach jest taniej.
B)
Procesor AMD ATHLON 64 3200+ OEM / S- 939
Płyta główna ASUS A8N-E - nForce4 Ultra, SATA, PCI-E, S-939
Pamięć KINGSTON 1024 MB / 400 (Dual 2x512)
Jak można jakieś uwagi co do zestawu,co na co zamienić.I jeszcze bym prosił,jak by ktoś dopomógł w sprawie doboru grafiki i zasilacza, bo tutaj już całkowicie nie mam pojęcia.
właśnie:zapomniał bym powiedzieć do czego to będzie służyło.To jest komputer dla dzieci których póki co nic innego nie będzie interesowało,jak granie,tak mi się wydaje biggrin.gif no może jeszcze internet,ale to chyba nie istotne.
Chce złożyć sobie komputer i zastanawiam się który z tych dwóch był by lepszy.Wybrałem w sumie takie podstawowe podzespoły jak płyta ,procesor i pamięć,bo co do nich nie jestem pewien ,czy aby z czymś nie przesadziłem,albo połączenie tych podzespołów było by bezsensowne.
A)
Procesor AMD SEMPRON 3300+ BOX / S- 754 (64bit)
Płyta główna ASUS K8N4-E - nForce4 4X, SATA, PCI-E, S-754
2 X Pamięć KINGSTON 512 MB / 400 lub Pamięć KINGSTON 1024 MB / 400
ale w dwóch kościach jest taniej.
B)
Procesor AMD ATHLON 64 3200+ OEM / S- 939
Płyta główna ASUS A8N-E - nForce4 Ultra, SATA, PCI-E, S-939
Pamięć KINGSTON 1024 MB / 400 (Dual 2x512)
Jak można jakieś uwagi co do zestawu,co na co zamienić.I jeszcze bym prosił,jak by ktoś dopomógł w sprawie doboru grafiki i zasilacza, bo tutaj już całkowicie nie mam pojęcia.
właśnie:zapomniał bym powiedzieć do czego to będzie służyło.To jest komputer dla dzieci których póki co nic innego nie będzie interesowało,jak granie,tak mi się wydaje biggrin.gif no może jeszcze internet,ale to chyba nie istotne.