logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Nivona NICR 788 ekran serwisowy w ekspresie i co robić?

erdincduman 28 Gru 2023 10:22 537 5
REKLAMA
  • #1 20879409
    erdincduman
    Poziom 2  
    Podczas gdy Nivona Nicr 788 działała normalnie, pojawił się ten ekran. Wygląda na to, że z płytą główną nie ma problemu. Jeśli ktoś spotkał się z takim ekranem lub wie, co powinienem zrobić, byłbym bardzo szczęśliwy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20879585
    daaniel121
    Poziom 17  
    Ocena: 99
    Jeżeli ekspres działał normalnie przed pojawieniem się tego ekranu, oto kilka możliwych przyczyn i kroków, które możesz podjąć:

Czasami elektronika ekspresu do kawy może doświadczyć drobnych błędów systemowych, które powodują pojawienie się ekranu serwisowego. W takim przypadku czasami pomaga zwykłe wyłączenie i ponowne włączenie ekspresu.

Możliwe, że Twój ekspres wymaga aktualizacji oprogramowania. Sprawdź, czy istnieją dostępne aktualizacje i w razie potrzeby je wykonaj.

Błąd Czujnika: W ekspresie są różne czujniki, które monitorują jego działanie. Jeśli jakiś czujnik wykryje problem, może to spowodować przejście ekspresu w tryb serwisowy.

Problem z Płytą Główną: Mimo że wydaje się, że płyta główna jest w porządku, możliwe, że występuje subtelny problem, który nie jest od razu zauważalny.

Problem Mechaniczny: Sprawdź, czy wszystkie ruchome części ekspresu działają poprawnie. Czasami małe problemy mechaniczne mogą spowodować aktywację trybu serwisowego.

Regularne czyszczenie i konserwacja są ważne. Upewnij się, że wszystkie elementy takie jak grupa zaparzająca, system mleczny, filtr wody itp., są czyste i w dobrym stanie.
  • REKLAMA
  • #3 20880332
    erdincduman
    Poziom 2  
    Dziękuję bardzo za odpowiedź. Urządzenie działało, trafiło od razu na ten ekran, wyczyściłem go do końca, następnie odłączałem czujniki po kolei, ale nadal ekran ten sam. Dopiero gdy odłączę kabel wychodzący z ekranu i wcisnę przycisk zasilania słychać dźwięk włączania się.Gdy podłączam ekran się włącza, ekran się włącza, ale klawisze kręcą się w lewo i prawo, ale gdy naciskam środek, nie ma postępu w menu.
  • REKLAMA
  • #4 20903267
    erdincduman
    Poziom 2  
    Dziękuję bardzo za odpowiedź. Urządzenie działało, trafiło od razu na ten ekran, wyczyściłem go do końca, następnie odłączałem czujniki po kolei, ale nadal ekran ten sam. Dopiero gdy odłączę kabel wychodzący z ekranu i wcisnę przycisk zasilania słychać dźwięk włączania się.Gdy podłączam ekran się włącza, ekran się włącza, ale klawisze kręcą się w lewo i prawo, ale gdy naciskam środek, nie ma postępu w menu.
  • REKLAMA
  • #5 20905718
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1782
    Prosze dac zdjecie
  • #6 20952927
    erdincduman
    Poziom 2  
    Teşekkürler sorun çözülmedi
REKLAMA