logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Office 365 - Word - jak wyłączyć skrót klawiaturowy Alt +

bogdanboner 29 Gru 2023 21:08 1245 3
REKLAMA
  • #1 20882169
    bogdanboner
    Poziom 3  
    Cześć,
    dostaję białej gorączki przez to:
    Zrzut ekranu z programu Microsoft Word z widocznymi żółtymi etykietami skrótów klawiaturowych na wstążce.
    Za każdym razem, gdy przełączam okienko za pomocą skrótu klawiaturowego Alt+Tab włączają się te skróty w Wordzie i gdy ponownie się przełączam do Worda, to nie mogę nic napisać, tylko uruchamiają się funkcje przypisane do liter w tych żółtych kwadracikach.
    Jak to wyłączyć? To paraliżuje moją pracę całkowicie.
  • REKLAMA
  • #2 20882221
    Maciej Gonet
    Specjalista - VBA, Excel
    Ocena: 481
    U mnie takiego problemu nie ma, tylko trzeba dość szybko naciskać Tab po Alt. Te literki (menu) pokazują się, jak Alt jest wciśnięty sam (bez innego klawisza) dość długo. Poza tym jak już te literki się pojawią, to można je zlikwidować przez Esc.
  • REKLAMA
  • #3 20882273
    prosiak_wej
    Poziom 39  
    Ocena: 1459
    BA! Nawet powolne naciskanie ALT + TAB, przy czym klawisz ALT musi być przytrzymany podczas naciskania klawisza TAB, powoduje prawidłowe przełączenie okien, bez wskazywania skrótów. Przy czym kolejność puszczania klawiszy nie ma znaczenia.
  • #4 20882350
    bogdanboner
    Poziom 3  
    @Maciej Gonet @prosiak_wej
    Niestety Panowie, ale nie macie racji.
    Używam Offica przez RDP z Linuxa, więc z perspektywy Windowsa naciśnięty jest zawsze tylko Alt.

I to było, i nadal jest, moje pytanie: Jak wyłączyć tą głupią funkcję, lub przynajmniej zmienić Alt na jakiś inny przycisk?
REKLAMA