Poszukuję wymiarów zewnętrznych, wewnętrznych poszczególnych komór, kąt nachylenia przedniej ściany, rozmiar bass reflexów i grubość płyt mdf w TLC CLASSIC 1. Będę wdzięczny za pomoc.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamwkj napisał:Po co Ci takie dane? Ten typ obudowy był uwielbiany przez producentów na przełomie wieku/tysiąclecia. Ale ma swoje wady, mimo wszystko potrafi zatrząść "budą".
Kubatura jest taka sama jak w tango 200, różnica polega na pochyleniu przedniej ścianki.
Kwintesencją tego zestawu są przetworniki, na chwilę obecną już przestarzałe wg. niektórych, masz je?
Druga sprawa - zwrotnice, nie wystarczy schemat z sieci, masz pełne dane?
Chyba że kombinujesz budy jedno, reszta wg. własnego widzimisie - projektu, ale czy to ma sens, to już classic 1 nie będzie.
wkj napisał:To basu z nich nie będzie, 60/3 w żadnej klasie impedancji tak nie zagrają.
Wiem o czym mówię.
Bo je zrobiłem i gram na nich cały czas.
wkj napisał:Ale to jest całkiem inny rodzaj obudowy.
wkj napisał:Raczej nowych bym nie kupował bowiem teraz 60/3 a 80/3 w klasie 15Ω to to samo czyli 60/3. I na bank nie zagra jak trzeba, diabeł tkwi w szczegółach, cewka, jarzmo. Miałem już taki przypadek w innej parze - foto.
Nie ma sensu szukać oryginalnych 20/80/3 do projektu tango 200, w nich są zwykłe 20/80 tyle ze wersja 8Ω miała w tandemie dwa przetworniki w klasie impedancji 15Ω.
Moje zdanie:
Szybciej i lepiej jest zrobić tango 200 wer. 4Ω, były takie, mało tego na char-ce mają jeszcze więcej efektywności w niskim torze. Wtedy szukasz przetworników 8Ω (w sumie to ze 6 szt jeszcze mam).
Problemem okaże się jednak głośnik już widmo, mianowicie GDN 16/50/4 15Ω, też miałem z nimi problem, poradziłem sobie składając je z części innych przetworników - tonsil stosował unifikację elementów przetworników. Powinienem coś jeszcze mieć.