logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaki model pralki 9kg z funkcją dozowania detergentu do 3k PLN?

ikarus78 05 Sty 2024 19:36 771 5
REKLAMA
  • #1 20893041
    ikarus78
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Witam,
    mama poszukuje pralki, koniecznie 9 kg, więc i duży otwór. Koniecznie z automatyką wagową, tak żeby wyświetlało jej ile ma dodać detergentów. Do tej pory miała Whirlpool AWOE 9120 i była z niej bardzo zadowolona (raz już naprawiane były łożyska - niestety są razem z bębnem, ale to chyba standard), niestety prawdopodobnie za chwilę padnie ponownie. Co w tej chwili mogę jej polecić, żeby była równie zadowolona i pochodziła trochę (wiem, do końca gwarancji zazwyczaj chodzą)?
    Kwestia ceny mniej ważna, co prawda wolałbym żeby nie kosztowała majątku, więc powiedzmy do 3 tys. PLN.
  • REKLAMA
  • #2 20893063
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6901
    ikarus78 napisał:
    Koniecznie z automatyką wagową, tak żeby wyświetlało jej ile ma dodać detergentów.

Może w takim razie system autodozowania ? Choć ja jestem zdania, ze to kolejne elementy któe mogą się zwyczajnie zepsuć.

ikarus78 napisał:
    Co w tej chwili mogę jej polecić, żeby była równie zadowolona

Mój dziadek mawiał "Weź Bosch i wiesz co mosz", a tak całkiem poważnie, ta marka oferuje niezły stosunek ceny do jakości. Oczywiście, każda maszyna w końcu o coś się dopomni, czy to o grzałkę czy pompę, normalna rzecz. Niektóre podzespoły po prostu się zużywają. Jak się nie wydarzy jakaś heca to jest szansa że i 15 lat mama się Boschem nacieszy.
  • REKLAMA
  • #3 20893067
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1586
    ikarus78 napisał:
    Kwestia ceny mniej ważna, co prawda wolałbym żeby nie kosztowała majątku, więc powiedzmy do 3 tys. PLN.

Whirlpool W7 z AutoDose nie kosztuje majątki, a jest całkiem porządku!
  • REKLAMA
  • #4 20893085
    ikarus78
    Poziom 19  
    AsReeX napisał:
    ikarus78 napisał:

Whirlpool W7 z AutoDose nie kosztuje majątki, a jest całkiem porządku!

Nie ukrywam ze mam na oku Whirlpool W7 W945WB ale nie chcialem sugerować. Chociaż u siebie wszystko mam Bosha.
    Głównym problemem jest to że mama przeładowuje pralki - pierze wielkie koce i to powoduje awarie (lożyska które są razem z bębnem). Więc pewnie cokolwiek by nie kupić to i tak padnie wkrótce ;-(
  • REKLAMA
  • #5 20893098
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6901
    ikarus78 napisał:
    pierze wielkie koce i to powoduje awarie (lożyska które są razem z bębnem)

Oczywiście, ze to nie powoduje uszkodzeń. Łożyska padną wówczas, gdy podda się uszczelniacz i tyle. Może mieć na to ewentualnie wplyw stosowana chemia.
    Poza tym łożyska w zgrzewanych zbiornikach z powodzeniem wymienia się od lat. To tak na marginesie.
  • #6 21233058
    ikarus78
    Poziom 19  
    Kupiona Whirlpool W7 W945WB dziala do tej pory, wszystko w porzadku. Zobaczymy jak bedzie dalej. Zamykam temat
REKLAMA