logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ładować baterię telefonu LG E365 bezpośrednio przez styki?

ludzik 01 Gru 2005 16:32 1818 7
  • #1 2044124
    ludzik
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam!
    W jaki sposób można "na krótko" ładować baterie z tel. e365?
    Można bezpośrednio ładowarke podłączyć do styków baterii czy zastosować
    jakiś układ wcześniej?
    Pozdrawiam!
  • #3 2044613
    ludzik
    Poziom 11  
    Mam orginalną ładowarke z tym,że bateria ma 4 styki, jak sprawdzić do których podłączyć ?
  • #4 2044661
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Ja bym nie podłączał ładowarki pod baterię. Ta ładowarka ma wydajność 750mA, więc bez problemu może uszkodzic baterię. Z tego co wiem to układ ładowania jest w telefonie , który steruje prądem ładowania. Może się mylę, ale lepiej zaczekaj na inne opinie.

Jeśli już chcesz ładować "bezpośrednio" to proponował bym ładowarkę transformatorową (może być chińska), ale przez małą żarówkę która ograniczy prąd ładowania.
    Załączniki:
    • Jak ładować baterię telefonu LG E365 bezpośrednio przez styki? lad.JPG (12.47 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 2046648
    ludzik
    Poziom 11  
    Posiadam też inną ładowarkę, Output 5v/ 300 mA.
    Może tym będzie lepiej ?

Dodano po 1 [godziny] 51 [minuty]:

Użyłem tej ładowarki, ładowałem godzine (troche sie grzeje ładowarka) i działa.
    Mam nadzieje,że nie będzie to miało tragicznych skutków ubocznych.
    Pozdrawiam!
  • #8 2273881
    ludzik
    Poziom 11  
    Zgodnie z prośbą odpowiadam i zamykam:
    Baterie podłączyłem bezpośrednio do ładowarki (Output 5v/ 300 mA)
    i tak baterię ładuje. Nie zauważyłem aby działo się coś złego.
    Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości bezpośredniego ładowania baterii telefonu LG E365 przez styki. Potwierdzono, że można podłączyć oryginalną ładowarkę bezpośrednio do styków baterii, przy czym na baterii powinny być oznaczone styki "+" i "-", zwykle pierwszy i ostatni styk. Jednakże zaleca się ostrożność, ponieważ oryginalna ładowarka o wydajności 750 mA może uszkodzić baterię, gdyż układ ładowania zwykle znajduje się w telefonie i kontroluje prąd ładowania. Alternatywnie sugerowano użycie ładowarki transformatorowej z ogranicznikiem prądu, np. małą żarówką. Użytkownik testował ładowarkę o parametrach 5 V / 300 mA, która po godzinie ładowania działała bez widocznych negatywnych skutków, choć ładowarka się lekko nagrzewała. Wskazano, że takie ładowanie może skrócić żywotność baterii, ale nie powinno jej uszkodzić natychmiastowo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA