logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam lodówki - myślałem o długim związku... [Rada serwisantów i sprzedawców mile widziana]

lukdar1 12 Sty 2024 09:24 615 4
REKLAMA
  • #1 20904802
    lukdar1
    Poziom 2  

Dzień dobry,

Od dwóch tygodni decyduję, jaką lodówkę kupić i jest coraz gorzej.

Jestem użytkownikiem z poprzedniej epoki - lubię kupować sprzęt na lata. Ma być funkcjonalny. Ergonomicznie zaprojektowany. Korzystać z nowych technologii w taki sposób, żeby pracować jak najdłużej i jak najlepiej.

Po przeczytaniu wielu wątków na forum, widzę, że moje oczekiwania są nie do spełnienia i bez sensu jest wydawać 8-10 tys. na lodówkę, skoro trwałość jest ślepym trafem. Nawet u renomowanych kiedyś producentów.

Proszę zatem o radę, co wybrać. Chciałbym lodówkę jak najtrwalszą/nadającą się do rozsądnej cenowo naprawy.

Lodówko-zamrażarka. Chłodziarka u góry.
    Budżet 2-4 tys.
    Drzwi jednoskrzydłowe.
    Jak największa wysokość.
    Szerokość 60-70 cm.
    2 obiegi.

Chłodziarka:
    2 szuflady, w tym jedna z regulacją wilgotności.
    Jak najwięcej półek, z możliwością regulacji.
    Jak najwięcej możliwości regulacji półek na drzwiach.

Zamrażarka:
    3 szuflady

Kolor:
    Najchętniej biały.

Pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • #2 20904965
    stomat
    Poziom 39  
    Ocena: 1956
    Bierz najtańszą spełniającą twoje wymagania. Marka bez znaczenia.
  • REKLAMA
  • #3 20907059
    lukdar1
    Poziom 2  

Znalazłem LG.
    I tu problem. W sklepie oficjalnym i w marketach jest tylko jeden model, który mi mniej odpowiada (brak drugiej szuflady w chłodziarce).

Pan na infolinii LG nie umie udzielić mi sensownej informacji, czy inne modele będą dostępne.

Pytania:
    1. Czy można samemu dokupić i włożyć drugą szufladę?
    2. Czy może wiecie, jak sprawdzić, czy LG wycofuje się ze sprzedaży takich (70 cm szerokości) lodówek? Lodówkę potrzebuję za około 3 miesiące, ale nie chcę sytuacji, że 70-tki znikną.
    3. Czy może wiecie, jak znaleźć takie modele 70 cm, poza marketami i sklepem LG?

Pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • #4 20907078
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2971
    Po za marketem i sklepem AGD gwarancja/rękojmia może być ciężka do wynegocjowania.
    Tak samo jak zmiana ilości szuflad może podpaść pod nieautoryzowane przeróbki unieważniające gwarancję.

Proponowałbym faktycznie kupić najtańszy, odpowiadający parametrami model i się nim cieszyć.
    W moim domu pracują budżetowe sprzęty AGD i sprawują się nad wyraz dobrze.
    Marka lodówki BEKO.
  • #5 20907154
    jarekjarekjarek
    Poziom 21  
    Ocena: 117
    Ja eksploatuje od 18 lat Samsunga RL36SBMS bodajże -najprostszy no Frost. Był wymieniany kompresor po 6 latach chyba, ja wymieniałem grzałkę parownika (opis na forum). Poza tym jak pisałem - 18 lat i mrozi jak głupia.
    Jest w niej kostkarka taka podwojna obrotowa tacka - używam, działa. Nie ma co płacić za bajery, interrnety itd.
REKLAMA