logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 40PFL7007K/12 Error 17 – napięcia zasilające wyświetlacz

memaka 20 Sty 2024 21:26 396 4
REKLAMA
  • #1 20919932
    memaka
    Poziom 13  
    Ocena: 27
    Cześć
    Po paru latach znowu problem, tym razem nie z płytą SSB a wyświetlaniem na ekranie. Telewizor normalnie się włącza i funkcjonuje, jednak po jakimś czasie widać zacienienie z lewej strony ekranu. Przestawiłem już styl obrazu z własnego na zdjęcie i normalnie wyświetla trochę dłużej. Po wejściu w tryb serwisowy pokazuje się błąd 17 czyli "Error 17 – napięcia zasilające wyświetlacz. Sygnał potwierdzający obecność napięcia zasilającego „Power
    OK” nie jest doprowadzany do układów sterujących"

Po usunięciu błędu i ponownym włączeniu znowu przez dłuższy czas wyświetlanie jest poprawne. Z racji posiadania zapasowej płyty zasilania podmieniłem ją, ale efekt jest ten sam.
    Pytanie mam czy to już matryca siada czy podświetlenie matrycy? Telewizor swoje już przeszedł, ma 12 lat i trzecią płytę SSB. Jeżeli to podświetlenie siada to jaki typ listew LED pasuje do tego telewizora. Poniżej wyświetlanie obrazu.

Telewizor z logo i hasłem Premium Satellite Solutions Made in Usingen oraz zacienieniem po lewej stronie ekranu. Telewizor z ekranem pokazującym logo Premium Satellite Solutions Made in Usingen z zaciemnieniem po lewej stronie. Ekran telewizora z zacienieniem po lewej stronie i widocznym logo PREMIUM SATELLITE SOLUTIONS MADE IN USINGEN. Zaciemniony ekran telewizora z napisem PREMIUM SATELLITE SOLUTIONS MADE IN USINGEN. Ekran telewizora z błędem wyświetlonym na środku i zacienieniem z lewej strony. Telewizor z błędem 17 na ekranie i zacienieniem z lewej strony. Menu serwisowe telewizora z zaciemnieniem po lewej stronie ekranu. Zdjęcie telewizora z ciemniejszą lewą stroną ekranu, pokazującego niebieski ekran z logiem błędów. Wyświetlacz telewizora z zaciemnioną lewą stroną i widocznym błędem HW EVENT - LOG. Ekran telewizora z ciemniejszym zacienieniem po lewej stronie i adresem www.mb-satellite.com. Ekran telewizora z częściowym zacienieniem po lewej stronie, z widocznym napisem www.mb-satellite.com.
  • REKLAMA
  • #2 20919977
    maksar
    Poziom 34  
    Ocena: 1030
    memaka napisał:
    Jeżeli to podświetlenie siada to jaki typ listew LED pasuje do tego telewizora

Odczytujemy model matrycy i po tych cyferkach, pewnie LTA......, szukamy w necie.
  • REKLAMA
  • #3 20920028
    memaka
    Poziom 13  
    Tak to będzie LTA400HL15

Fragment tyłu telewizora Philips z widoczną etykietą LTA400HL15.
  • REKLAMA
  • #4 20923845
    artur0089
    Poziom 25  
    Ocena: 163
    LJ64-03545A LJ07-01002A
  • #5 20928815
    memaka
    Poziom 13  
    artur0089 napisał:
    LJ64-03545A LJ07-01002A

Dzięki za info mam już jakąś używkę LJ64-03545A, ale nawet nie wiem w jakim jest stanie, dopadła mnie grypa to i poczciwy Philips na razie odpocznie. LJ07-01002A to zamiennik?
REKLAMA