logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak zrobić totalny backup Poco F5 PRO z Androidem 14 na laptopie?

lufa9999 01 Lut 2024 17:23 810 3
REKLAMA
  • #1 20939725
    lufa9999
    Poziom 17  
    Ocena: 138
    Witam.
    Mam telefon Poco F5 PRO z Androidem 14. Poszukuję programu, który zrobi mi totalną kopię mojego telefonu, z pulpitem itp. Takiego, że po ustawieniach fabrycznych, przywróci mi wszystko. Tak żeby telefon wyglądał jak przed resetem. Ale żeby był zainstalowany na laptopie i tam taż żeby była kopia. Może być płatny. Coś takiego jak słynny kiedyś Norton Ghost na Windowsa. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 20939820
    k45i89o98j66
    Poziom 39  
    Ocena: 962
    Aby wykonać całą kopię telefonu trzeba by było zrootować telefon.
    Ustawić tryb USB debugging w telefonie
    I w trybie cmd.exe

Jak wykonać kopię zapasową danych urządzenia z Androidem :

Podłącz urządzenie z Androidem do komputera

Korzystając z wiersza poleceń lub terminala, przejdź do folderu, w którym znajdują się narzędzia ADB, i wpisz „ADB devices”.

Jeśli chcesz zezwolić komputerowi na interakcję z telefonem lub tabletem, na urządzeniu z Androidem pojawi się wyskakujące okienko.

O tym, czy polecenie zadziałało na Twoim komputerze, dowiesz się, jeśli powróci z numerem identyfikacyjnym podłączonego urządzenia

Wpisz „adb Backup -apk -shared -all -f <ścieżka pliku>/backup.ab”

Twoje urządzenie z Androidem wyświetli teraz okno pełnej kopii zapasowej. Tutaj możesz zaszyfrować kopię zapasową hasłem (co jest zalecane)
    Stuknij w Utwórz kopię zapasową moich danych.
    Ten proces może zająć kilka minut, a po jego zakończeniu nowy plik zostanie umieszczony na Twoim komputerze

aby przywrócić wszystko:

adb restore <filepath>/backup.ab

Tu masz tłumaczenie org.

https://9to5google.com/2017/11/04/how-to-backup-restore-android-device-data-android-basics/
  • REKLAMA
  • #3 20939920
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1681
    Kiedyś producenci telefonów mieli oprogramowanie dedykowane dla siebie czy jakiejś serii modeli (coś nap HiSuite dla Huaweii, Mi PC Suite dla Xiaomi, Samsung cos miał) a teraz problem z tym. Czemu ? czy pogoń za modelami do przodu i brak czasu na aktualizacje aplikacji dla PC ?

Dodano po 2 [minuty]:

k45i89o98j66 napisał:
    Aby wykonać całą kopię telefonu trzeba by było zrootować telefon.

A teraz trzeba robić takie cuda, a jak ktoś się nie zna, coś skopie, albo ..... no i pomijając że traci gwarancję - chyba przy root tak jest ?
  • #4 21033963
    lufa9999
    Poziom 17  
    Ocena: 138
    Zorientowałem się że nie ma takiego programu który by sprostał.
REKLAMA