logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaką lutownicę kolbową do THT/SMD do 60 zł wybrać?

PolskiGracz_GG 03 Lut 2024 03:41 471 4
REKLAMA
  • #1 20942083
    PolskiGracz_GG
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witajcie Forumowicze!
    Czy ktoś z was poleciłby mi jakąś lutownicę kolbową do lutowania głównie THT, rzadziej SMD? Najbardziej zależy mi na dobrej cenie (60 zł) oraz jakości. Nie chcę wydawać dużych pieniędzy na lutownicę, ponieważ nie zajmuję się tym zawodowo, a lutowanie będzie raz na ruski rok oraz w przypadku uszkodzenia czegoś.
  • REKLAMA
  • #2 20942149
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 558
    Wystarczy najtańsza lutownica z Castoramy.
  • REKLAMA
  • #3 20942840
    PolskiGracz_GG
    Poziom 6  
    Zależy mi bardziej na lutownicy z wyświetlaczem temperatury, mam dość mojej ruskiej bo nagrzewa się trzy minuty, ma 20 wat oraz grot jest zwykłym wygiętym prętem, co prawda plus jest taki że mogę sobie sam zrobić groty na tokarce lecz po co mam je robić jak sama lutownica leci w kulki.
  • REKLAMA
  • #4 20943240
    zdzisiek1979
    Poziom 39  
    Ocena: 1249
    20W to jakaś zabawka.
    60zł to raczej nic nie kupisz dobrego. Jest w tej cenie coś co z regulacja temperatury ale miałem i nie polecam. Zresztą szybko się popsuła.

Wyświetlacz szczęścia nie daje. Mam analogowego elwika i sobie chwale mam wypasioną JBC i tez sobie chwalę ale szczerze między 350zł a 3300zł różnicy nie odczuwam podczas lutowania.

Kup coś na lata. Albo tani chińczyk na T12 lub mocną Elwika polską i kilka grotów wedle potrzeby.
  • #5 20964857
    PolskiGracz_GG
    Poziom 6  
    Brak KONKRETNYCH odpowiedzi na temat lutownicy.
REKLAMA