logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung WW90T534DAE zwiększanie poziomu wody w pralce - jak to zrobić?

hubcioo 05 Lut 2024 10:01 1494 6
REKLAMA
  • #1 20945725
    hubcioo
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam.
    Mam problem z pralką Samsung. Mianowicie ustawiam program na 9 kg, ładuję pranie, ale zawsze tej wody jest za mało. Ubrania są niedoprane, w miejscach mniej mokre. Muszę niestety dolewać wody. Na zdjęciach widać, jak sama pralka dozuje wodę, kolejne zdjęcie to dolane 8 l wody, a ostatnie to 12 l wody. W mojej pralce raczej jest hydrostat elektryczny i nie ma możliwości manualnej zmiany poziomu wody. Podejrzewam, że moje ciśnienie wody jest za małe i może to jest powód... Ale czy jest szansa wejść w ustawienia zaawansowane i zmienić ten poziom wody? Model pralki: WW90T534DAE
    Bęben pralki Samsung z załadowanymi ubraniami. Widok przez szklane drzwiczki pralki z widocznymi ubraniami i wodą wewnątrz bębna. Zdjęcie bębna pralki Samsung z małą ilością wody i praniem.
  • REKLAMA
  • #2 20945749
    klamocik
    Poziom 36  
    Ocena: 719
    Nie jesteś pierwszy, miesiąc temu był też ten temat. Wynika to z oszczędności i wcale nie zależy od ciśnienia, wody jest tyle ile potrzeba jest wręcz niemożliwe by część prania była sucha przyzwyczaj się wszystko jest w porządku.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20945788
    Kwazor
    Poziom 33  
    Ocena: 529
    Klamocik :

User widzi dokładnie to czego ty nie widzisz a widzą serwisanci.

Tematów o samsungach było już dużo wraz własnie z 9 kilowką która 2 razy przepaliła grzałkę ( pranie na pół sucho ) i 3 raz serwis wypiął się i odmówił naprawy ( że pożarem to się nie skończyło to całe szczęście )

Musisz rozebrać preostat :
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic4032911.html

Te samsungi ( wszystkie tak naprawdę ) piorą w błocie albo pół sucho i teraz klamocik w czym ma się brud rozpuścić ? Jak nie w wodzie .....
  • REKLAMA
  • #4 20945843
    klamocik
    Poziom 36  
    Ocena: 719
    No ja nie mam samsunga tylko Hansa ale też początkowo się dziwiłem, wody nie widać a jednak wyprane. I jak wam się wydaje, też zacząłem grzebać bo myślałem że myślę.
  • #5 20945894
    Kwazor
    Poziom 33  
    Ocena: 529
    Zrozumiesz jak zaczniesz naprawiać :
    Pierścień uszczelniający pralki z osadami po bokach.

Zobacz co fartuch miał po wewnętrznej ...

A tak wyglądało płukanie 3 krotne :
    Zlew z brudną wodą i ręką trzymającą rurkę odpływową.

1 to efekt za małej ilości wody
    2 Szuflą walony proszek.

Mój bosch też przerobiony inna metodą :
    Pralka w trakcie prania z widocznym bębnem pełnym ubrań.

Tyle brudów z bebna po 2 latach prania :
    Wnętrze pomarańczowej miski z osadami brudu i resztkami.

Do autora :
    Albo dolewasz ręcznie 10L brakujących ( tak wiem fajna oszczędna co 50L na pranie ;) ) a powinna brać 69L przy pełnym wsadzie .

I czekasz na koniec GW i wtedy rozbierasz preostat i dokręcasz śrube regulacyjną .

Lub robisz to bez śladowo i teraz .

Zalety :
    Wyprane a nie zamoczone.
    Dłuższe życi zespołu bębna.
    Brak smrodu i prania w grzybie.

Moderowany przez mrice:

Kolejna taka porada dot. regulacji hydrostatów spotka się z bardziej stanowczą reakcją.
    3.1.11. Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.

• #6 20946873
    hubcioo
    Poziom 10  
    >>20945843
    Niestety. Nic mi się nie wydaje... Często nawet koszulki są niedoprane, śmierdzą lekkim potem "pod pachą". Jedynie jest ok, jak tego wsadu jest bardzo mało.
  • REKLAMA
  • #7 20948252
    hubcioo
    Poziom 10  

>>20945894
    Masz jakieś info, gdzie mogę poszukać informacji, gdzie znajdę ten preostat?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z pralką Samsung WW90T534DAE, która nie dozuje wystarczającej ilości wody podczas prania, co prowadzi do niedopranych ubrań. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z oszczędności wody w urządzeniu, a nie z ciśnienia wody. Wskazują również na możliwość rozebrania preostatu, aby dostosować poziom wody. Użytkownik zauważa, że przy dużym wsadzie pranie jest lepiej wyprane, ale przy większych ilościach odzieży pojawiają się problemy z zapachami. Wskazówki dotyczące naprawy obejmują ręczne dolewanie wody oraz regulację preostatu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA