Witam, mam spory problem z autem opel zafira b benzyna 1.6, samochód potrafi gasnąć na biegu jałowym po czym przy próbie odpalenia od razu z kluczyka miga kontrolka ABS oraz kontroli trakcji, wtedy żeby odpalił trzeba przekręcić kluczyk na pozycję lock i odczekać około 1min i normalnie odpala. natomiast jeśli się jedzie i wrzuci np. z piątego biegu na bieg jałowy to również gaśnie ale da się go normalnie odpalić bez żadnego odczekiwania.
W samochodzie był w ciągu ostatniego miesiąca wymieniany 2 razy sterownik oraz pompka paliwa i świece niestety nadal ten sam problem mechanicy w mojej okolicy już się poddali więc może ktoś się spotkał z takim problem i będzie w stanie coś doradzić.
Będę wdzięczny również za polecenie jakiegoś serwisu w Radomiu który będzie w stanie to naprawić.
Za wszelkie porady i pomoc serdecznie dziękuje jestem w stanie nawet wynagrodzić finansowo za poradę która zadziała.
Pozdrawiam.
W samochodzie był w ciągu ostatniego miesiąca wymieniany 2 razy sterownik oraz pompka paliwa i świece niestety nadal ten sam problem mechanicy w mojej okolicy już się poddali więc może ktoś się spotkał z takim problem i będzie w stanie coś doradzić.
Będę wdzięczny również za polecenie jakiegoś serwisu w Radomiu który będzie w stanie to naprawić.
Za wszelkie porady i pomoc serdecznie dziękuje jestem w stanie nawet wynagrodzić finansowo za poradę która zadziała.
Pozdrawiam.