logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KARCHER K5 Premium Full Control Plus 2100 W - równomiernie skacze ciśnienie

batman_1234 11 Lut 2024 08:22 618 2
REKLAMA
  • #1 20955465
    batman_1234
    Poziom 9  

Cześć,

Może znacie taki problem?
    W KARCHER K5 Premium Full Control Plus 2100W stało się nagle, któregoś dnia włączyłem myjkę i gdy zwiększam moc, myjka zaczyna zwiększać ciśnienie, przerywa pracę na bardzo krótką chwilę i ponownie się rozpędza. Moglibyście doradzić, co to takiego?

Ciśnienie wody jest, wąż nie jest zagięty. Filtr nie był zabrudzony. Odpowiedziałem około 2 minuty bez lancy, czuć w ręce, że woda nie wydostaje się równomiernie, ale różnic w strumieniu nie widać.

Proszę o podpowiedź.

• REKLAMA
  • #2 20991837
    naprawnarzedzie
    Poziom 14  
    Ocena: 58
    uszkodzona, zakamieniona lub zapchana jest dysza w lancy płaskostrumieniowej, jest rozbieralna i należy udrożnić i włożyć do odkamieniacza, bardzo mała różnica w przepływie powoduje krótkotrwałe wyłącznie się urządzenia
  • #3 20992204
    saskia
    Poziom 39  
    Ocena: 1085
    A filtr siatkowy na doplywie do pompy czysty?
    Jesli tak, to rozregulowany wylacznik cisnieniowy.
    Kiedys mialem cos podobnego z mniejszym karcherem 2. Robil dokladnie tak samo, tylko w dluzszych odstepach czasu.
    W koncu tym szarpaniem wykonczyla sie zebatka przekladni pod silnikiem tak ze nadawal sie jedynie na czesci.
    W K5 chyba jest silnik klatkowy i napedza pompe bezposrednio z wlasnej osi, wiec chyba nie ma strachu o przekladnie, natomiast jesli wylacznik cisnieniowy majac jakies uszkodzenie nie zadziala, to peknie glowica.
    W K4 tak mi sie zdarzylo, ale glowica byla w dosc przystepnej cenie bo plastikowa i dosc latwo ja bylo wymienic.
REKLAMA