Pacjent to płyta indukcyjna Neff T56BT60N0 czyli grupa Neff, Bosch, Siemens.
Po podłączeniu do prądu (1F) kuchenka na chwilę się załącza, na wszystkich czterech strefa pokazuje błąd E po czym wszystko gaśnie. Po jakichś 10-15 sekundach słychać dodatkowo jakiś przekaźnik. I tyle. Nie pokazuje dokładnego kodu błędu.
Kuchenkę rozebrałem - na pierwszy rzut oka żadnych uszkodzeń.
Z instrukcji:
"If "E" appears on the display, press and hold the twist
knob next to the mark for the relevant cooking zone
in order to read the fault code."
Nie bardzo wiem jak to rozumieć. Trzymałem/wciskałem pokrętło magnetyczne i nic. Nie wiem natomiast co oznacza "next to the mark for the relevant cooking zone". Pokrętło jest magnetyczne i samo ustawia się na środku - pomiędzy wszystkimi oznaczeniami stref. Jakiś pomysł?
Po podłączeniu do prądu (1F) kuchenka na chwilę się załącza, na wszystkich czterech strefa pokazuje błąd E po czym wszystko gaśnie. Po jakichś 10-15 sekundach słychać dodatkowo jakiś przekaźnik. I tyle. Nie pokazuje dokładnego kodu błędu.
Kuchenkę rozebrałem - na pierwszy rzut oka żadnych uszkodzeń.
Z instrukcji:
"If "E" appears on the display, press and hold the twist
knob next to the mark for the relevant cooking zone
in order to read the fault code."
Cytat:Jeśli na wyświetlaczu pojawi się "E", naciśnij i przytrzymaj
pokrętło obrotowe obok oznaczenia odpowiedniej strefy
grzejnej, aby odczytać kod błędu.
Nie bardzo wiem jak to rozumieć. Trzymałem/wciskałem pokrętło magnetyczne i nic. Nie wiem natomiast co oznacza "next to the mark for the relevant cooking zone". Pokrętło jest magnetyczne i samo ustawia się na środku - pomiędzy wszystkimi oznaczeniami stref. Jakiś pomysł?