logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podmianna oryginalnego wyświetlacza chińskiego radia na oled

dudinr1 19 Lut 2024 23:32 396 2
REKLAMA
  • #1 20969557
    dudinr1
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam,
    kupiłem na Aliexpress radio do samochodu z kamerami 360 stopni.
    Ogólnie jestem zachwycony, jakość panelu i wyświetlacza jednak pozostawia sporo do życzenia, dlatego zastanawiam się czy można oryginalny wyświetlacz podmienić na jakiś lepszy, na przykład OLED. Zależy mi również aby panel dotykowy był lepszy. Czerń OLED'a w nocy jadąc samochodem jest nieoceniona.

Nie wiem czy to są jakieś standardowe złącza. Jak nie może uda się jakiś na USB podłączyć z obsługa dotyku, a oryginalny odłączyć.

Na wyświetlaczu oryginalnym jest numer:
    SW-ZSXW-7IPS-23-10-17HK

Nowy, jeśli się znajdzie, nie musi mieć 7 cali, może być większy.

Jeśli przyda się więcej informacji, dostarczę je.

Pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • #2 20969600
    justka80
    Poziom 34  
    Ocena: 440
    Chińskie buty, choć mają emblemat "Nike" i też dają się założyć na stopy, to jednak nie bardzo da się je przerobić na takie jak oryginalne firmówki.
    Podobnie jest z Twoim radiem.
  • #3 20969739
    Andrzej42
    Poziom 32  
    Ocena: 321
    Czemu? Da się założyć nawet buty 4 na nogę 8.
    Tu też jest prosto: bierzesz radio i analizujesz parametry transmisji z radia do panela; bierzesz odpowiedni mocą obliczeniową procesor, piszesz program tłumaczący dane z radia na dane swojego wymarzonego panela Oled, spinasz to wszystko do kupy i cieszysz się pięknymi kolorami.
    Ale, podejrzewam, że dużo taniej i szybciej wyjdzie poszukanie radia z takim ekranem, jak ci trzeba...
    PS: zapomniałem, że można procesor z radia przeprogramować na inny ekran..
REKLAMA