logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak udowodnić błąd mechanika po wymianie części w samochodzie?

Różany 21 Lut 2024 18:51 585 3
REKLAMA
  • #1 20972271
    Różany
    Poziom 3  
    Ocena: 15
    Witam. Na początku lutego kupiłem samochód. Poprzedni właściciel przed sprzedażą na moje zlecenie wymienił oleje, filtry i rozrząd. Cieszyłem się samochodem przez kilka dni, ponieważ podczas jazdy zgasł i już nie odpalił. Zadzwoniłem do poprzedniego właściciela, on do mechanika, który przyjechał po samochód. Po dwóch dniach dowiaduję się, że był jakiś problem z wałkiem rozrządu, przez co uszkodziły się dźwigienki popychaczy i podniosło zawór, przez co nie chciał odpalić. Mechanik wymieniał wałek i dźwigienki, ale niestety samochód po odpaleniu łapał błędy. Okazało się, że 2 zawory są lekko podgięte, więc je wymienił.
    I teraz moje pytanie, ponieważ wydaje mi się, że mechanik coś spiepszył montując rozrząd i takie są tego efekty. Czy mając wymienione części, jestem w stanie dowieść tego, że to mechanik najprawdopodobniej popełnił błąd? Czy już jest za późno? Czy rzeczoznawca jest w stanie określić po wymienionych częściach, jaki był powód ich uszkodzenia?
  • REKLAMA
  • #2 20972832
    user64
    Poziom 35  
    Ocena: 688
    Szczerze mówiąc, to rzeczoznawca. Tylko i wyłącznie. Moim zdaniem źle ustawił rozrząd, ale to tylko moje zdanie. Ty potrzebujesz opinii eksperta i to na piśmie.
  • REKLAMA
  • #3 20972907
    adam7009

Poziom 41  
    Ocena: 1627
    Nawet nie Ty zleciłeś wymianę czegokolwiek w tym aucie tylko poprzedni właściciel ,to czego oczekujesz?
    Konto firmowe:
    AUTO-ELELEKTRONIK AB
    Linowiec, Lisewo, 86-230 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • #4 20972938
    AT PRO
    Poziom 25  
    Ocena: 189
    Aktualnie samochód jest sprawny i pracuje prawidłowo?
REKLAMA