Witam. Na początku lutego kupiłem samochód. Poprzedni właściciel przed sprzedażą na moje zlecenie wymienił oleje, filtry i rozrząd. Cieszyłem się samochodem przez kilka dni, ponieważ podczas jazdy zgasł i już nie odpalił. Zadzwoniłem do poprzedniego właściciela, on do mechanika, który przyjechał po samochód. Po dwóch dniach dowiaduję się, że był jakiś problem z wałkiem rozrządu, przez co uszkodziły się dźwigienki popychaczy i podniosło zawór, przez co nie chciał odpalić. Mechanik wymieniał wałek i dźwigienki, ale niestety samochód po odpaleniu łapał błędy. Okazało się, że 2 zawory są lekko podgięte, więc je wymienił.
I teraz moje pytanie, ponieważ wydaje mi się, że mechanik coś spiepszył montując rozrząd i takie są tego efekty. Czy mając wymienione części, jestem w stanie dowieść tego, że to mechanik najprawdopodobniej popełnił błąd? Czy już jest za późno? Czy rzeczoznawca jest w stanie określić po wymienionych częściach, jaki był powód ich uszkodzenia?
I teraz moje pytanie, ponieważ wydaje mi się, że mechanik coś spiepszył montując rozrząd i takie są tego efekty. Czy mając wymienione części, jestem w stanie dowieść tego, że to mechanik najprawdopodobniej popełnił błąd? Czy już jest za późno? Czy rzeczoznawca jest w stanie określić po wymienionych częściach, jaki był powód ich uszkodzenia?