logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy S3 nie łączy się z PC i się nie ładuje

lukas198820 25 Lut 2024 11:34 264 7
  • #1 20977654
    lukas198820
    Poziom 15  
    Ocena: 333
    Witam
    Mam stary Samsung Galaxy S3
    Chciałem z niego pobrać dane a tu zonk.
    Okazuje się że telefon łapek ani komputer nie widzi, samo ładowanie nie daje efektu bo bateria tylko się grzeje.
  • Pomocny post
    #2 20978298
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Sprawdź gniazdo usb, zdarzało się, że luty pękały, gniazda się uszkadzały. Może wystarczy pobielić, pocynować i ruszy.
  • #3 20978855
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2084
    Zmierz jakie napięcie ma bateria, jak leżał nieużywany dłuższy czas to bateria może się już nie naładować.
  • #4 20979832
    lukas198820
    Poziom 15  
    Ocena: 333
    No bateria była totalnie rozładowana i nie ładuje,nie mam jak sprawdzić baterii bo obudowa jest klejona.
  • #5 20980144
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 985
    Na baterii jest + i -, jakie tam jest napięcie?
    Jak się grzeje bateria, to pewnie tel. usiłuje ją ładować, tylko bateria to już śmieć, ale osobiście spróbowałbym ją podładować po za telefonem, lub jeśli jeszcze nie zwiera, i o ile miałbyś czymś ładować kontrolując/ustawiając napięcie, podać ok 4,2V bezpośrednio do styków baterii.
    5V z USB może być za dużo.
    Ale to, to raczej z dolutowaniem do zużytej baterii przewodów.
    Tylko wątpię czy się uruchomi, bo w działanie po już wierzę - mój S5 potrafi działać pod samą ładowarką, ale bez baterii, nie uruchomi się... Pewnie ładowarka za słaba, daje za mało prądu (bo większe użycie procesora to wyłączenie), albo już tak jest, że działa z baterii, którą ładujemy... Może miałbyś chwilę na podpięcie i zgranie plików do komputera, lub na kartę.
    Podłączyć, dolutować inny, dobry akumulator/baterię?

Kiedyś w GT-I8000 "przebujałem" się na trochę innej mniejszej baterii, może i ty znajdziesz podobną baterię, tak aby zmieściła się w telefonie i odpowiednio dotykała styków? Ja akurat miałem, styki w dobrym miejscu, a rozmiar "wyrównał" papierek.
  • #6 20980168
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    lukas198820 napisał:
    No bateria była totalnie rozładowana i nie ładuje,nie mam jak sprawdzić baterii bo obudowa jest klejona.

Nie wiem co to za S3 gdzie masz klejona obudowę - chyba, że po "wodowaniu" w soku...
    Jeżeli otwarcie klapki baterii, bo może nie jest to S3 - przekracza Twoje możliwości proponuję zlecić odzyskanie danych w serwisie. Może się okaże, ze masz inny model i np by dostać się do środka trzeba odkleić ekran.
  • #7 20980350
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2084
    lukas198820 napisał:

Dopiero od modelu S6 nie było dostępu do baterii, jak nie masz nawet jak zmierzyć napięcia baterii to jak mamy Ci pomóc? Nie ma magicznych sztuczek które naprawią usterkę.
  • Pomocny post
    #8 20989803
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 466
    Jeżeli bateria się grzeje to znak że coś się dzieje. Odpowiedz sobie na pytanie, na ile warte są dla Ciebie dane z tego telefonu?? Bo wystarczy że kupisz nową baterię choćby zamiennik za parę groszy....

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z telefonem Samsung Galaxy S3, który nie łączy się z komputerem i nie ładuje się, a bateria się grzeje. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak sprawdzenie gniazda USB, pomiar napięcia baterii oraz próba ładowania baterii poza telefonem. Wskazano również, że jeśli bateria jest uszkodzona, może być konieczna jej wymiana. Użytkownik zauważa, że obudowa telefonu jest klejona, co utrudnia dostęp do baterii. W przypadku braku możliwości samodzielnej naprawy, zaleca się skorzystanie z usług serwisu w celu odzyskania danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA