logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot Streetzone 2T 2019 - słaba iskra, skuter gaśnie po wymianie świecy

krisklimek2009 26 Lut 2024 14:50 717 3
REKLAMA
  • #1 20979393
    krisklimek2009
    Poziom 2  
    Witam posiadam skuter peugeot streetzone 2t 2019. Iskra zrobiła się bardzo słaba. Wymieniłem świece skuter odpalił na 2 minuty i zgasł. Znów na nowej swiecy jest słaba iskra. Pomocy
  • REKLAMA
  • #2 20980219
    Bartekjungee
    Poziom 2  

Zła świeca raz miałem tak przy złym doborze świecy do kosy 2t słaba iskra paliwo się lało z tłumnika kupiłem jeszcze inną świecę iskra wróciła kosa zaczęła palić jak nowa
  • REKLAMA
  • #3 20980492
    BANANvanDYK
    Poziom 42  
    Ocena: 2534
    Prawdopodobnie uszkodzona cewka WN. Sprawdź długość iskry z samego przewodu WN. Powinna przeskakiwać na odległość 10-15 mm. Podstaw inną cewkę WN na próbę.
    Bartekjungee napisał:
    Zła świeca raz miałem tak przy złym doborze świecy do kosy 2t słaba iskra paliwo się lało z tłumnika kupiłem jeszcze inną świecę iskra wróciła kosa zaczęła palić jak nowa

Nie ma prawa tak się zachowywać. W chińskich kosach i pilarkach standardem jest uszkodzenie cewkomodułów polegające na spadku energii iskry (poniżej 3 mm z samego przewodu WN), przez co pojawiają się problemy z odpalaniem i wrażliwość na typ świecy zapłonowej.
  • #4 20981392
    krisklimek2009
    Poziom 2  
    WItam juz sam nie wiem co sie zbytnio dzieje. Świeca jest takiego samego modelu jak stara na ktorej jezdzilem kilka miesiecy. Sprawa teraz wyglada tak ze iskra z niej jest i skuter odpala na pol sekundy i pozniej nie chce a po przetarciu swiecy znow na pol sekundy tak jakby ją zalewało. skuter jest na wtrysku i nie wiem juz co robic.

Dodano po 1 [minuty]:

i nie wiem czego to juz jest wina bo na tej swiecy jezdzil 2 minuty a teraz niby iskra jest ale ją zalewa
REKLAMA