logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux EUP82RR odkurzacz bezprzewodowy po wymianie baterii nie działa poprawnie.

wojmax 27 Lut 2024 16:08 516 2
  • #1 20981100
    wojmax
    Poziom 13  
    Ocena: 54
    Witam.
    Wymieniłem baterie w odkurzaczu Electrolux ponieważ już krótko trzymały. Nowe baterie to 10 X 18650 akumulator litowy. Pomimo braku zgrzewarki wszystko polutowałem, poskładałem do kupy, uruchomiłem odkurzacz i działał jak należy, ale pokazywał słaby stan baterii więc podłączyłem do ładowarki (oryginalnej). Jednak tu zaczyna się problem ponieważ wskaźnik ładowania nic nie pokazuje, a po odłączeniu ładowarki odkurzacz już też nie działa. Gdzie szukać przyczyny i co się mogło uwalić po podpięciu zasilacza/ładowarki?
    Obwód drukowany z przylutowanymi kablami i elementami elektronicznymi. Częściowo rozebrany odkurzacz Electrolux z widocznymi przewodami i płytą obwodów. Wymieniona bateria odkurzacza Electrolux z multimetr mierzący napięcie
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • #2 20981288
    freebsd
    Poziom 42  
    Ocena: 2025
    wojmax napisał:
    ednak tu zaczyna się problem ponieważ wskaźnik ładowania nic nie pokazuje, a po odłączeniu ładowarki odkurzacz już też nie działa. Gdzie szukać przyczyny i co się mogło uwalić po podpięciu zasilacza/ładowarki?
    Może ładowarka jest uszkodzona i to było przyczyną awarii oryginalnych akumulatorów?
  • #3 20981291
    wojmax
    Poziom 13  
    Ocena: 54
    Ładowarka sprawdzona jako pierwsza rzecz i działa poprawnie

Dodano po 1 [minuty]:

>>20981288
    Baterie z czasem tracą swoją żywotność, odkurzacz już mam dwa lata, więc stąd ta wymiana baterii
REKLAMA