logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Mondeo 97 rok problem z podświetleniem zegarów i rejest

danielr 03 Gru 2005 21:15 4261 2
REKLAMA
  • #1 2050829
    danielr
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam,

jak w temacie, może dość prozaiczny problem wydawałoby się, ale nie mogę sobie z tym poradzić.
    Jest tak:

Sprowadziłem sobie Forda Mondo, wszystko ok poza podświetleniem tylnej rejestracji. Żaden problem, bo załozyłem , że przepalone są żarówki. Nie mogłem odkręćić klosza więc postanowiłem rozwiercić śruby. Wcześniej zaznaczam, że podświetlenie zegarów działało. Podwazyłem klosz nożykim i teraz nie wiem, ale chyba w tym momencie zrobiłem zwarcie, chociaż nic nie słyszałem. Zmieniłem żarówki, chciałem przeparkować auto i od tego momenu nie miałem podświetlenia zegarów oraz tylnej rejestracji.Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i są ok. Zastanawiam się czy są może gdzieś jeszcze w innym miejscu bezpieczniki niż tylko pod maską...? Nie wiem... nie znam FORDA MONDEO. Chciałem sprawdzić czy zaróweczki podświetlenia zegarów się nie popaliły i podłączyłem zamiast jednej żarówki na tablicy rej. zasilanie z prostownika - zegary sie podświetliły, czyli ok.
    Gdzie w takim razie tkwi problem, zakładając, że bezpiecznki są najprawdopodobniej dobre, bo nie widać przepaleń. Gdzie w ogóle mogę znaleć opis bezpieczników do FORDA MONDEO??
    Przepraszam, że się tak rozpisałem, ale chciałem wszystko dokładnie wytłumaczyć.
    Z góry dziękuję za wszelka pomoc
    Pozdrawiam
    Daniel
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2051222
    poldek43
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Witam
    Może to Ci pomoże
    Pozdro
    Załączniki:
    • Opis rozmieszczenia bezpieczników.rar (207.47 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 2057922
    danielr
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    poldek43 napisał:
    Witam
    Może to Ci pomoże
    Pozdro

Witam,

Wielkie dzięki :) przydał się schemat.

Pozdrawiam
    Daniel