logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford MOndeo 1.8 z 1998 światło pozycyjne i mijania

araman 12 Cze 2006 13:00 2994 5
  • #1 2722009
    araman
    Poziom 14  
    Ocena: 147
    Mam nowy a moze stary problem ze swoim samochodem.
    Jakiś czas temu przestały się świeciś światła pozycyjne bezpieczniki są OK ale niedochodzi do nich prąd - po pewnym czasie światła zaczęły się same świecić. Ale ostatnio stwierdziłem coś nowego światła świecą się prawidłowo ale po wyłaczeniu zapłonu powinny świecić się postojówki a się nie świecą nie działa też brzęczyk który informuje o zapalonych światłach ( no ale jak się nie palą to nie działa ale nie załacza się też kiedy po włączeniu zapłonu i zapaleniu świateł otworzę drzwi).Bede wdzię czny za jakieś sugestie. Niestety w mojej okolicy nie mam elektryka godnego zaufania a nie chciałbym aby mi coś namieszali ( miałem już propozycje mostkowania czegoś w bezpiecznikach ale nie pozwoliłem na to)
  • #2 2722018
    wojtekryba
    Poziom 32  
    Ocena: 484
    wygląda to na uszkodzenie wyłacznika świateł!!!
  • #3 2722064
    araman
    Poziom 14  
    A możesz podpowiedzieć jak to sprawdzić
  • #4 2722127
    Sławek62
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    Najprościej wymontować i sprawdzić przejścia.
  • #5 2722165
    araman
    Poziom 14  
    Jadę zaraz do domu i spróbuje coś pokombinować odezwę się wieczorem. Dzięki za pomoc
  • #6 2749578
    araman
    Poziom 14  
    Dopiero wczoraj miałem czas aby się zabrać do mojego wyłącznika i udało mi się go naprawić problem tkwił nie w samym wyłaczniku ale w jednym z kabli w kostce do której był podłączony jak ją w yciągnołem to zuważyłem lekkie przydymienie jednego wtyku i był bardziej rozgięty po oczyszczeniu i lekkim podgięciu z boku wsadziłem kawałek koszulki z kabla aby się dalej nie odginał wpiąłem wyłącznik i wszystko jest OK. Wielkie dzięki za pomoc. Mam kolejny problem ale opisze go w innym poście
REKLAMA